Aktuális, Társadalom

Jogtalan az éjszakai kijárási tilalom, semmi bizonyított köze nincs semmilyen járványhoz – egy brassói ügyvéd megtámadta a kijárási tilalom határozatát

Alkotmányellenesnek, az alapvető emberi jogokat megsértő a személyes emberi szabadság elleni cselekedetnek és jogtalannak nevezte az úgynevezett „covid19-pandémia” miatt elrendelt éjszakai kijárási tilalmat egy brassói ügyvéd és megtámadta ezt a brassói Törvényszéken. Alexandru Silviu Goga ügyvéd keresetében rámutatott arra, hogy a Romániában 22-05 óra között elrendelt  úgynevezett „éjszakai kijárási tilalomnak” semmilyen bizonyítottan járványügyi oka nincs és a kijárási tilalmat elrendelő  hatóság a Nemzeti Járványkezelő Bizottság (Consiliului Național pentru Situații de Urgență ) semmilyen  elfogadható, bizonyítható indokkal nem támasztotta alá azt, hogy megtiltják a törvény ellen nem vétett polgároknak az éjszakai közlekedést.

Az ügyvéd periratában rámutatott arra, hogy az éjszakai kijárási tilalmat elrendelő határozat szövegéből hiányzik egy nagyon fontos rész, éspedig az ok és okozati összefüggés a vírózis-járvány és a kijárási tilalom között. „Nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy a vírus éjszaka aktívabb lenne. Tehát mi köze a járványnak / betegségnek az éjszakához?”- fogalmaz az ügyvéd.

„A perem tárgyát képező CNSU-határozat elfogadásakor nincs olyan vizsgálat, amelynek bizonyítania kellene az oksági kapcsolatot a COVID-19 vírussal való terjedés és a betegség kockázata, valamint a korlátozás éjszakai meghosszabbításának szükségessége között. 23 vagy 22 óra. Nincs bizonyíték arra, hogy a vírus éjszaka aktívabb lenne. Tehát mi köze a járványnak / betegségnek az éjszakához?

Alulírott, állampolgár, szabad személy, fogalmaztam meg a brassói fellebbviteli bíróság 159/64/2021 iratában nyilvántartott éjszakai korlátozás megsemmisítése és felfüggesztése iránti kérelmet.

Nem vagyok vírustagadó, épp ellenkezőleg, támogatom a megelőző intézkedéseket, de nem tudom elfogadni, hogy egyéni jogaim és szabadságaim a zsarnokság csúcspontján csorbuljanak. Elfogadhatatlan, hogy az ember éjszaka, főleg a melegebb évszakok beköszöntével, korlátozva legyen mozgásában és  erőszakkal be legyen zárva a házban „– írta periratában Alexandru Silviu Goga ügyvéd. (Forrás: clusjust.ro)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile