Aktuális, Belpolitika

Káosz és ellentmondások a romániai járványügyi jelentésekben – Cîțu és Voiculescu: nem tudja a jobb kéz mit hazudik a bal?

Nyilvánosságra kerültek a romániai covid19 járványhoz jkapcsolódó hivatalos számasdatok  s talán nem is meglepetés, hogy első nekifutásra  igen sok ellenmondás és zűrzavar található a több mint furcsa covid számláló statisztikák és jelentések házatáján. Ennek köszönhetően, nyilván a felelősség hárításától vezényelve feszült egymásnak a román miniszterelnök és az egészségügyi miniszter.

 

 

Florin Câțu vs Vlad Voiculescu
Câțu és Voiculescu

Március elején Vlad Voiculescu román egészségügyi miniszter az úgynevezett világjárvány kezdete óta először hozta nyilvánosságra az adatokat az egyes megyékben elvégzett covid-vizsgálatok számáról.

Ezenkívül közzétették az oltásról és a fekvőbetegek számáról szóló adatokat is.

Mivel nagyon sok, megmagyarázhatatlan ellentmondás volt a nyilvánosságra hozott és az eddig a sajtóban is leközölt számadatokban, Florin Cîțu miniszterelnök Vlad Voiculescu egészségügyi minisztertől olyan dokumentumokat kért, amelyek igazolják az általa nyilvánosságra hozott oltási és tesztelési adatok hitelességét és jogszerűségét.

A miniszterelnök azonban, mint ez várható is volt, nem az igazságot szeretné nyilvánosságra hozni,, hanem megpróbálja tisztára mosni az egészségügyi  minisztert és az egész covid jelentést, mondván, hogy olyan, véletlenül téves számok is nyilvánosságra juthattak, melyeket nem ellenőriztek le. Figyelembe véve, hogy a covid-statisztikák alapján történtek a drákói szigorítások, lezárások elég furcsán hangzik egy ilyen érvelés.

Ám Voiculescu szerint az adatok helyesek és fontos az átláthatóság.

Ugyanakkor a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) által közölt és az egészségügyi miniszter által továbbított adatok még csak nem is közelítenek egymáshoz.

Például az intenzív terápiás ATI , osztályok esetében van ilyen, hogy a leközölt jelentés szerint 1093 covidos beteg szerepel, a miniszteri jelentésben csak 221.

Gheoghe Piperea ügyvéd  Facebook oldalán vonja le az ellentmondásos számadatokról a konklúziót:

“Voiculescu nyilvánosságra hozott néhány olyan vizsgálatot, fertőzést és kórházi kezelést, amelyet Cîțu nyilván titokban akart tartani. Cîțu pedig Voiculescu-ra küldi az ellenőrző testületet, valószínűleg a dühöngő Arafat parancsára. Vagy maga Klaus Werner Iohannis. Az ilyen ellentmondások rámutatnak a p(l)landémiában rejlő csalásokra, hátsó szándékokra.”

Az oltási kampányhoz kapcsolódó nyilvános adatok esetében is nagy a zűrzavar, már csak az a kérdés, az egymásra mutogatás és felelősséghárítás meccsében ki lesz a győztes…

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile