Aktuális, Társadalom

Kávé cukorral és gyorsteszttel? – a Bolondok Bolygójának forgatókönyvében tesztelni akarják a vendégeket a vendéglőkben

Lássuk be, olyan lett a világ amelyben élünk, mintha  elmeháborodottak vették volna át benne az uralmat. A több mint egy esztendeje tartó covid-őrület egyik új vadhajtása, hogy a csőd szélére tántorgó romániai vendéglátósok most felvetették a „nagy lehetőséget”, hogy vállalják a vendégeik helyszíni gyorstesztelését. Ilyenkor persze csak nézhetünk ki a fejünkből és máris elképzeljük, ahogy a reggeli kávézás  vagy egy romantikus vacsora előtt a pincér(?) sitty-suty leteszteli a vendégeket. Történik mindez 2012-ben a Földön.

A szálloda-, étterem- és kávéház-működtetők (HoReCa ágazat) felvállalják a vendégek gyorstesztelésének költségeit anélkül, hogy mindez visszaköszönne az árakban – nyilatkozták két munkáltatói szövetség képviselői a kormányfővel folytatott keddi egyeztetést követően. írta az Agerpres hírügynökség.

A romániai hotel- és étteremüzemeltetők munkáltatói szövetségének (HORA) képviselője, Dragoş Petrescu rámutatott, a vendégek tesztelése egyelőre lehetőségként merült fel, a június 1-jétől kilátásba helyezett újranyitással kapcsolatos minden döntést az erre a célra létrehozott tárcaközi bizottságban hozzák meg.

A szakember úgy véli, nem lesz magas azoknak a vendégeknek a száma, akiket érkezéskor tesztelni kellene, mert egyre többen megkapják a koronavírus elleni oltást, és sokan igazolni tudják, hogy átestek a betegségen. A gyorstesztelés vendégenként 2-3 eurós költséget jelentene, amit a létesítmény működtetője fedezne, nem növelnék az árakat emiatt – nyomatékosította.

A Romániai Szállodaipari Szövetség (FIHR) elnöke, Călin Ile elmondta, arra biztatják a HoReCa-szektorban dolgozókat, hogy az ágazat minél biztonságosabbá tétele érdekében oltassák be magukat koronavírus ellen, de senkit nem fognak kötelezni erre

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile