Aktuális

Két ember halálát követelő balesetet okozott Kristály Lehel, a Bihari Napló főszerkesztője

Két emberéletet követelő súlyos közlekedési baleset okozója volt július 25-e reggelén a nagyváradi Bihari Napló főszerkesztője, Kristály Lehel, adta hírül a Bihoreanul hetilap.
Az említett lap cikkéből az derül ki, hogy az eddigi rendőrségi szakvélemény  szerint, Kristály Lehel szabálytalanul előzött, saját sávjáról áttért a szembejövő sávra, ahonnan azonban nem tudott idejében visszatérni saját sávjára és frontálisan ütközött egy szembejövő gépkocsival, melyben egy nagyszalontai család ült, egy szülőpár, és három gyerekük. A szalontai autót vezető 38 éves férfi, illetve a háta mögött ülő 6 éves kisfia a helyszínen belehalt a baleset okozta sérülésekbe, az anyát és két leánygyermeküket pedig súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A Bihoreanul információi szerint a Bihari Napló élére 2019-ben Budapestről, FIDESZ támogatással beejtőernyőzött Kristály Lehel egy magyarországi,  Sátoraljaújhelyen megtartott konferenciáról volt éppen visszatérőbe Nagyváradra. A román hetilap azt is megemlíti, hogy Kristály a konferencián találkozott RMDSZ-es és Fideszes politikusokkal, köztük Tánczos Barna RMDSZ-es  környezetvédelmi miniszterrel, majd a tárgyalások, egyeztetések után azért sietett lóhalálban vissza Váradra, mert vele levő fiát kellett volna elvált feleségéhez visszavigye, mivel azok éppen nyaralni készültek.

(Zárójelben: Kristály Lehel elsősorban nem mint kinevezett Fidesz-es főszerkesztő lett ismert Erdélyben, hanem azért, mert ő az első férje, annak a nőnek, Lévai Tündének, akivel Tőkés László volt  Királyhágómelléki református püspök és egykori EP képviselő házasságtörő kapcsolatot kezdett, majd miután a nő teherbe esett a volt püspöktől és ezután elvált férjétől, hét hónapos terhesen össze is házasodott az egykori püspökkel. Rossznyelvek azt is tudni vélték, hogy Kristály egyfajta jutalomként, kompenzációként került a Nagyváradon megjelenő megyei magyar napilap a Bihari Napló élére,amit  magyar kormányközeli  tulajdonos vett meg,  s ahonnan jötte előtt elbocsátották a lap addigi főszerkesztőjét. Ezt pontosan ellenőrizni persze senki nem tudta, de az tény, hogy Kristály főszerkesztői kinevezésével a Bihari Napló egy sablonos fideszes pártlappá züllött igen rövid idő alatt.

Visszatérve a sajnálatos balesetre, a Bihoreanul cikke szerint Kristály is súlyos sérüléseket szenvedett és a vele levő 15 éves fia is. Mindkettőjüket műteni kell. Állapotuk a lapértesülések szerint stabil.

A szalontai házaspár balesetet túlélő tagjai is többrendbeli, súlyos sérüléseket szenvedtek, mind hármukat műteni kell.

A rendőrségi nyilatkozatokból egyelőre annyi derült ki, hogy Kristály Lehel ellen emberölés és súlyos testi sértés okozása miatt emelnek vádat.

Foto: Bihoreanul/ ISU Crişana / eletmod.transindex.ro)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile