Aktuális, Társadalom

Kezdődik a többórás várakozás és a torlódás a magyar-román határátkelőknél – megindultak a húsvétra hazalátogató tömegek 

Egyre nagyobb a torlódás és a várakozási idő a román magyar határátkelőknél, az ortodox nagyhét és húsvét miatt ugyanis nagyon sok romániai utazik haza.

Torlódik a személy- és teherforgalom a csanádpalotai, a nagylaki, a csengersimai és az ártándi határátkelőnél – közölte a rendőrség.

Csanádpalotánál a Románia felé tartó autóknak három, a tehergépkocsiknak két órát kell várakozniuk, míg a Magyarország felé tartó személyautók egy-két óra várakozásra számíthatnak.

Nagylaknál a Románia felé tartó személyautók és tehergépkocsik kétórás veszteglésre számíthatnak. Ártándnál a határ mindkét oldalán egy-két órás a teherforgalom várakozási ideje. Csengersimánál a személyautók mindkét oldalon, és a Magyarország felé tartó teherautók is egy-két óra várakozásra számíthatnak.

Röszkénél és Tompánál a magyar-szerb határforgalom is torlódik. A Szerbia felé tartó autóknak egy, a kamionoknak két órát kell várakozniuk. Tompánál a Magyarországra érkező tehergépkocsik kétórás veszteglésre számíthatnak.

Az Útinform adatai szerint az M43-as autópályán Csanádpalotánál, Románia felé az erős tranzitforgalom miatt a leálló sávon várakozó kamionsor hossza már meghaladta a három kilométert. A kamionsor mellett már a személyautók is több mint egy kilométeren torlódnak. Sokan kerülnek Nagylak felé, ahol szintén torlódással lehet számolni.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile