Aktuális, Belpolitika

Ki védi meg a gyerekeket a covidterroristáktól? – Kötelező a maszkviselés a romániai  iskolákban, viszont betiltották a textilmaszkokat- az úgynevezett „egészségügyi” maszkok némelyike  pedig több mérgező anyagot tartalmazhat

Az új tanévtől kizárólag egészségügyi maszkokat használhatnak Romániában a tanulók és az egyetemi hallgatók a tanintézményekben, a textilből készült maszkokat tilos lesz viselni – jelentette be kedden az egészségügyi miniszter.

Ioana Mihăilă elmondta, hogy a tanintézményekben továbbra is kötelező lesz az orrot és a szájat védő maszk viselete, de a tanulók és az egyetemi hallgatók kizárólag egészségügyi maszkot használhatnak, házilag gyártott, textilből készülteket nem.

Az iskolaudvarokon nem lesz kötelező a maszkhasználat a tanévnyitó ünnepség kivételével. A testnevelés órákat a lehetőségek szerint a szabad levegőn tartják majd, ha ezt az időjárás nem engedi, akkor tornatermekben. A 2 ezreléknél kisebb fertőzési rátájú településeken a tornatermekben sem lesz kötelező a maszk viselete – sorolta a szabályokat az egészségügyi miniszter.

Arról nem esett szó, hogy Romániában rengeteg olyan maszk került forgalomba, a boltok, gyógyszertárak raktáraiba , melyekről nemcsak az derült ki, több esetben a Fogyasztóvédelmi igazgatóság közleményeiből is, hogy úgymond „nem megfelelőek” ( hogy mire, azt nem sikerült kideríteni, ugyanis az orvosi sebészmaszkok eleve nem alkalmasak semmilyen vírusvédelemre) hanem az is, hogy  az  úgynevezett védőmaszkok káros anyagokat tartalmaznak, melyek miatt több országban ezekből  be is tiltottak pár fajtát, mert bizonyítottan rákkeltő, tüdőgyulladást okozó anyagokat vagy grafén oxidot tartalmaztak.

Elképesztő belegondolni, hogy a gyerekek órákon át olyan maszkokban üljenek az iskolákba, amelyek ki tudja, miféle anyagokat tartalmaznak. Ezeket a maszkokat ki sem lehet mosni, tehát vagy a szülőket verik sokszoros költségekbe, vagy leellenőrizetlen arcmaszkokkal árasztják el az iskolákat, nyilván azokból a készletekből, melyeket a kormány covid-kufárjai halmoztak fel a covid-őrület kezdetén.

Az egészségre potenciálisan veszélyesnek találta, ezért bevonta a piacról a grafénnal bélelt eldobható szájmaszkokat a kanadai egészségügyi hatóság, a Health Canada pár hónapja. A típus máshol, így Európában is elterjedt – jelezte az európai fogyasztói szervezetek szövetsége, pár hónappal ezelőtt. De azt senki nem ellenőrizte le, mi történt azokkal a már megvásárolt készletekkel, melyeket a román kormány is felvásárolt tavaly?

A maszkkal kapcsolatos veszélyre Kanadában egy aggódó szülő hívta fel a figyelmet idén januárban. A Health Canada állami egészségügyi intézmény előzetes kockázatértékelést végzett és úgy találta, hogy a maszkban lévő grafén belélegzése valóban károsíthatja a tüdőt. A Health Canada ezért úgy döntött, hogy amíg nem szerez megnyugtató adatokat a graféntartalmú szájmaszkok biztonságosságáról, bevonja a piacról ezeket a termékeket – adta hírül az európai fogyasztói szervezetek szövetsége, a BEUC.

A grafénnal bélelt maszkok az EU-ban is jelen vannak

Európában is kaphatók ilyen típusú – grafént vagy „biomassza-grafént” tartalmazó maszkok – erre figyelmeztetett közleményében az európai fogyasztói szervezeteket tömörítő BEUC, amelynek a Tudatos Vásárlók Egyesülete is tagja. Mint ahogy rámutatnak, a kanadai termékbevonásban érintett termékeket gyártó Shengquan Group Facebook-oldalán az Európai Bizottság elnökéről, Ursula von der Leyenről készült fotóval reklámozza grafént tartalmazó maszkját.

De maga az endokrinológusi végzettséggel rendelkező ( a járványügyhöz nem igazán értő)  és a végleges szőrtelenítéssel foglalkozó magánklinikáiból megtollasodott, majd politikai úton egészségügyi miniszteri Marionett bábbá avanzsált Ioana Mihaila is pózol ilyen veszélyesnek nyilvánított maszkban a hivatalos fotókon.

A szülők felelőssége, hogy képesek megvédeni a gyerekeket ezektől a lelket és egészséget megnyomorító terrorisztikus intézkedésektől, melyet egy sosem izolált vírusra alapozott, hivatalosan soha nem bizonyított pandémia, sci – fikben is viccesen hangzó, sosem bizonyított mutációira alapoztak, az előre megírt covidterrorista forgatókönyv szerint.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile