Aktuális, Belpolitika

Kiborult a bili: a kormánypártok saját érdekük szerint hamisítják a járványügyi adatokat?

Úgy tűnik,  beigazolódik, amit régóta sejtünk, a politikai pártok úgy manipulálják az úgynevezett „járványügyi statisztikákat”, ahogy azt éppen érdekeik diktálják. Nem kell rakétaprofesszornak lenni ahhoz, hogy a jelenlegi „járványügyi! káoszban az egyszerű emberek is rájöjjenek arra, ez a covid19 p(l)andémia alapjáraton sok mindenről szól, de utolsósorban valós egészségügyi katasztrófáról. Mint kiderült a román kormány is kemény euró milliókat vehet fel annak függvényében hány covidos esetet és mekkora járvány-katasztrófát jelentenek a hivatalos, azaz hivatalosan meghamisított statisztikák.

Az Európai Bizottságtól kért kivizsgálást a korábbi liberális (PNL) kormány által közölt járványadatok állítólagos meghamisítása ügyében Victor Negrescu szociáldemokrata európai parlamenti (EP-) képviselő – közölte szerdán a G4Media.ro hírportál.

Vlad Voiculescu román egészségügyi miniszter

 

A politikus azzal vádolja a – jelenleg a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) közösen kormányzó – PNL-t, hogy „veszélybe sodorta a románok egészségét, és aláásta az ország nemzetközi hitelét”. Negrescu szerint Románia mintegy 1 milliárd eurónyi újjáépítési támogatástól esik el amiatt, hogy a világjárvány idején a valósnál kisebb számokat jelentett a nemzetközi intézményeknek.

 

A szociáldemokrata EP-képviselő Vlad Voiculescu USR-es egészségügyi miniszter újabb – a koalícióban is feszültséget keltő – „leleplezésére” alapozta feljelentését. Voiculescu ugyanis a korábbi egyszínű PNL-kormány egyik volt miniszterével, Violeta Alexandruval folytatott facebookos polémiája során azt írta: a tavalyi választások előtt a hatóságok meglehetősen „újító” módon számították ki a – járványügyi korlátozások mértékét meghatározó – kéthetes lakosságarányos fertőzési rátát.

Voiculescu szerint Európában egyedülálló módon a számításból kihagyták a fertőzési gócokat, másrészt a 14 napos fertőzési arány kiszámítása során „elvesztettek vagy két napot”. Az egészségügyi miniszter újabb sajtóbotrányt keltő megnyilvánulása éles kirohanásra késztette Florin Roman PNL-alelnököt, aki azt írta közösségi oldalán: elege van „Voiculescu alkalmatlanságából és ingyencirkuszaiból.” Hát még a népnek mennyire elege van ebből  az egészből, tehetjük hozzá keserű iróniával…

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile