Aktuális, Tények mögött a lényeg

Kikre is utalhatott Putyin, mikor ukrajnai “neonáci terroristákra” figyelmeztet ? – A hírhedt neonáci banda az Azov Brigád is beszállt a harcba

A szerkesztő szubjektív bevezetője egy ismeretterjesztő politikai cikk elé – Avagy a gyilkos neonácikat mutató videó, amit nem fogok leközölni

 

 Bevallom a Tisztelt Olvasóknak, hogy 30 éves, a világot bejárt, rengeteg nem szeretem dolgot látott sajtómúltam sem bizonyult elég védelemhez tegnap, mikor megtekintettem egy video-felvételt, melyen az ukrajnai neonáci bűnbanda az Azovi Gárda pár tagjának egyik horrorfilmeket megszégyenítő  gyilkossága volt felvéve.

Ezekről persze nem lehet vagy nem is tudom, valamiért nem illik ? –  most beszélni, mikor a covid-őrületből most hirtelen az ukrán-őrületbe terelt, manipulált tömeg nem hajlandó, ismételten nem hajlandó józanul, racionálisan, a „hallgattassék meg a másik fél is” elvén gondolkodni, hanem egy az egyben sodródnak a hivatalos és nevetségesen hazug propaganda terelésében.

Mintha elfelejtették volna az emberek, hogy ezt a háborús manipulációt, mely során egyik  FAKE NEWS a másik után lepleződik le, ugyanazok művelik, akik a két  eszetendeig tartó covid mizéria alatt emberek ezreit ölték meg, lebénítva a földi civilizációt.  Nem értem, nem fogom fel, mi lehet a fejében, a tudatában azoknak, akik kicsit sem gyanakodnak, hogy a covid-mizértia hirtelen átváltott – háborús mizériává ugyanazon médiumok  által propagálva…

De térjünk vissza a video felvételre, amit nem fogok közzétenni itt.

Tehát kitört az orosz-ukrán konfliktus.

Putyin megtámadta Ukrajnát.

És Putyin, bár az EU-s és általában az egész Mainstream média hirtelen  és jogtalanul  cenzúra alá vette az orosz hivatalos sajtót, olyan nyilatkozatot, üzenetet próbált eljuttatni az emberekhez, melyben azt állítja, nem az ukrán lakosság ellen vonul hadba, hanem egy globalista bűn-szövetség ellen. Az orosz elnök üzenetében kiemelt részt kapott az, hogy „neonáci bűnbandák” ellen lépnek fel többek között az orosz haderők.

Szakmai ártalomként, „rossz” oknyomozói szokás kezdtem kutakodni tehát az után, kik is ezek az ukrajnai „neonáci” bandák. sajnos sokkal többet találtam, mint amire számítottam.

Így bukkantam az Azovi Gárda féle, valóban neonáci bandára, akik (milyen érdekes?!) hivatalosan is harcba szálltak Zelenszkij  mellett.

Igen, Zelenszkij, aki állítólag zsidó embernek született, lelkes pártolója ennek a neonáci hordának, azoknak akik elborult értékrendjük  sátáni vezérlése alatt  élvezettel és büszkén gyilkolnak fehér keresztényeket, zsidókat, romákat, egyszóval mindenkit, akiről úgy vélik, nem sorolandóak a Kazár maffia „elit-rasszába”.

 

Zelenszkij pár éve még homoszexuális szado-mazo show-kban szerepelt… most a WEF felkérésére éppen Ukrajna elnöki szerepét alakítja…

Aki keres, talál, így sajnos hozzám is eljutott egy olyan felvétel, amitől szabályszerűen rosszul lettem, ugyanis a felvételen jól látható, ahogy az ukrán Azovi Gárda kivégez egy fehér, keresztény embert, akit először jól megkínoznak, majd keresztre feszítenek végül pedig átdöfik a kereszten levő férfit egy karóval és meggyújtják a még élő embert.

Amúgy neonácisan.

Videóra felvéve.

A magukat ukrajnai Azovi Gárdának nevező alakok a videón megkínoznak, keresztre feszítenek és elevenen felgyújtanak egy keresztény férfit

Nos, nem tisztem eldönteni, hogy a filmkockákon látható, magukat Azovi Brigádnak nevező szadista gyilkosok azok, amiknek látszanak ott, és azt követik el, ami látszik, azonban a forrás hitelessége sajnos arra késztet, hogy elhiggyem, a rémtett megtörtént.

Amúgy ez megtalálható az interneten is, én nem vagyok hajlandó ezt közzétenni, kiskorú és gyenge idegzetű olvasóink okán.

Ezután néztem még jobban utána kik is ezek az ukrán neonáci bandák, akiktől saját bevallása szerint Putyin elnök meg akarja tisztítani az Oroszországgal szomszédos területet. Akiktől félti az ott lakó orosz keresztényeket. Akiket „neonáci bűnbandának” nevez. És akikről a most háborús propagandát nyomató Mainstream média egy szót sem szól!

Az alábbiakban egy rövid ismeretterjesztő cikket olvashatnak ezekről.

ELÍTÉLEK MINDEN HÁBORÚT ÉS MINDEN ERŐSZAKOT, ELÍTÉLEK MINDEN HÁBORÚT, AKÁR FEGYVERREL, AKÁR OLTÓ-TŰKKEL, AKÁR HAMIS HÍREKKEL IS TÁMADJÁK ALATTA AZ EMBEREKET!

És jó volna, ha az emberek megértenék végre, hogy egy gyilkos Mátrixba zárták az emberiséget, és mielőtt elhinnék a hivatalos propaganda manipulációit, éljenek emberi intelligenciájukkal és ezekben a zavaros időkben azért ne higgyenek el azonnal, fenntartás nélkül mindent, amit a hazug média eléjük tálal, mint mérgezett szellemi moslékot.

Harminc éves sajtómúlt van a hátam mögött és  úgy vélem, itt az Olvasó nyilvános színe előtt is bátran kijelenthetem  sajtós tisztességemen soha csorba nem esett eddig, de most ott tartok, hogy azért fohászkodom, hogy jöjjön el az idő, amikor az embereket tudatosan félrevezető, megtévesztő médiumokat háborús bűnösökként vonják majd felelősségre!

L. Szőke Mária

**********

Putyin neonáci Ukrajnában hatalomra került bandákra , drogos bűnözőkre próbálta felhívni a figyelmet – ám a fősodratú média azonban hirtelen süketnek tettette magát megint

“Az orosz erők Ukrajnában neonáci terroristákkal, banderistákkal harcolnak, akik civilek mögé rejtőznek !”– nyilatkozta pár napja  Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Putyin az orosz hadművelet második napján nyilvánult így meg, miközben az orosz erők Kijev külvárosában harcolnak, és a NATO vezetői épp a bejelentett többi szankció mellett vitatnak meg újabb intézkedéseket.

Az orosz elnök szerint az ellenállást külső, leginkább amerikai erők irányítják és motiválják.

Ezúttal is kérte az ukrán erőket, “Ne hagyjátok, hogy a családotokat, szüleiteket pajzsként használják!”

Az invázió kezdetekor Putyin felszólította az ukrán erőket, hogy ne álljanak ellen abban az agresszióban amit az oroszoknak meg kellett indítaniuk, mivel „nem volt más választásuk” az orosz kisebbség védelme érdekében Ukrajna területén.

“Ne legyetek áldozatai a drogosoknak és bűnözőknek, akik most irányítják Ukrajnát!”- mondta az orosz elnök.

Az alábbi cikket,  az AL JAZEERA -ról átvett fordítás, az ismeretterjesztés és a tisztában látás céljából közöljük.

Az Ukrajna elleni orosz invázió hatodik napjához érkezett, egy ukrán szélsőjobboldali katonai ezred ismét a címlapok közé kerül.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrán hadseregen belüli ilyen egységek jelenlétét említette az egyik oka annak, hogy elindította úgynevezett „különleges hadműveletét… Ukrajna “demilitarizálására és nácitlanítására”.

Kik is az ukrán szélsőjobboldali Azov-Brigád?

A szélsőjobboldali neonáci csoport az ukrán fegyveres erők, utcai milícia és egy politikai párt részévé bővült.

Hétfőn az ukrán nemzeti gárda Twitteren közzétett egy videót, amelyen az Azov harcosai láthatók , amint  sertészsírral vonják be golyóikat, hogy állítólag az országukban telepített muszlim csecsenek – Oroszország szövetségesei – ellen használják fel őket.

Azov az orosz inváziót megelőző katonai gyakorlatokon is részt vett civilek kiképzésében.

 

Tehát mi az Azov-Brigád?

Az Azov egy szélsőjobboldali, teljesen önkéntes gyalogos katonai egység, amelynek tagjai – becslések szerint 900 – ultranacionalisták, és azzal vádolják, hogy neonáci és fehér szupremácia ideológiát táplál.

Az egység kezdetben önkéntes csoportként alakult 2014 májusában az ultranacionalista Patriot of Ukraine bandából és a neonáci Szociális Nemzetgyűlés (SNA) csoportjából. Mindkét csoport idegengyűlölő és neonáci eszméket követett, és fizikailag bántalmazta a migránsokat, a roma közösséget és a nézeteikkel ellentétes embereket.

A csoport zászlóaljként a frontvonalban harcolt az oroszbarát szakadárok ellen Donyeckben, Ukrajna keleti régiójában. Közvetlenül az invázió megindítása előtt Putyin elismerte két lázadók által birtokolt régió függetlenségét Donbásztól.

Néhány hónappal azután, hogy az oroszok által támogatott szakadároktól visszafoglalták Mariupol stratégiai kikötővárosát, az egységet 2014. november 12-én hivatalosan is integrálták az Ukrán Nemzeti Gárdába, és Petro Porosenko akkori elnöktől is nagy dicséretet kapott.

„Ezek a mi legjobb harcosaink” – mondta egy díjátadó ünnepségen 2014-ben. „A legjobb önkénteseink.”

Ki alapította az Azovot?

Az egységet Andrij Biletszkij vezette, aki a 2005-ben alapított Ukrajna Patriotája és a 2008-ban alapított SNA vezetője is volt. Az SNA köztudottan támadásokat hajtott végre kisebbségi csoportok  ellen Ukrajnában.

2010-ben Biletsky kijelentette, hogy Ukrajna nemzeti célja az volt, hogy „vezessen a világ fehér fajait egy végső keresztes hadjáratban… a szemita vezette Untermenschen [alsóbbrendű fajok] ellen”.

Biletskyt 2014-ben választották be a parlamentbe. Elhagyta az Azovo-t, mivel a választott tisztségviselők nem lehetnek a hadseregben vagy a rendőrségben. 2019-ig képviselő maradt.

A 42 éves játékost hívei Bely Vozdnak – vagyis Fehér Uralkodónak – becézik. 2016 októberében megalapította a szélsőjobboldali Nemzeti Testület pártot, amelynek fő bázisát az Azov veteránjai alkotják.

Ki finanszírozta az Azovo-t, mielőtt az ukrán fegyveres erők részévé vált?

Az egység 2014-ben támogatást kapott Ukrajna belügyminiszterétől, mivel a kormány felismerte, hogy saját hadserege túl gyenge az oroszbarát szeparatisták elleni küzdelemhez, és félkatonai önkéntes erőkre támaszkodott.

Ezeket az erőket oligarchák magánpénzből finanszírozták – a legismertebb Igor Kolomojszkij energiamágnás milliárdos és a Dnyipropetrovszka régió akkori kormányzója.

Azovon kívül Kolomojszkij más önkéntes zászlóaljakat is finanszírozott , mint például a Dnyipro 1 és Dnyipro 2, az Aidar és a Donbas egységeket.

Azov korai finanszírozást és segítséget kapott egy másik oligarchától: Szerhij Tarutától, Donyeck régió milliárdos kormányzójától.

 

Neonáci ideológia

2015-ben Andrij Diacsenko, az ezred akkori szóvivője azt mondta, hogy Azov újoncainak 10-20 százaléka náci volt.

Az egység tagadta, hogy ragaszkodik a náci ideológia egészéhez, de a náci szimbólumok, például a horogkereszt és az SS-regáliák elterjedtek az Azov-tagok egyenruháján és testén.

Az egyenruha például a neonáci Wolfsangel szimbólumot viseli, amely sárga alapon fekete horogkeresztre emlékeztet. A csoport azt mondta, hogy ez csupán a „nemzeti eszmét” jelző „N” és „I” betűk ötvözete.

Az egyes tagok neonáciknak vallották magukat, és a kemény szélsőjobboldali ultranacionalizmus elterjedt a tagok között.

2018 januárjában az Azov elindította a Nemzeti Druzsina nevű utcai járőregységét, hogy „helyreállítsa” a rendet a fővárosban, Kijevben. Ehelyett az egység pogromokat hajtott végre a roma közösség ellen, és megtámadta az LMBTQ közösség tagjait.

„Ukrajna a világ egyetlen nemzete, amelynek fegyveres erőiben neonáci alakulat található” –  írta 2019-ben a Nation című amerikai magazin tudósítója.

Emberi jogok megsértése és háborús bűnök

Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatala (OCHA) 2016-os jelentése a nemzetközi humanitárius jog megsértésével vádolja az Azov-Brigádot.

A jelentés részletezte a 2015 novembere és 2016 februárja közötti időszakban történt incidenseket, amikor az Azov használt polgári épületekbe ágyazta be fegyvereit és haderejét, és polgári ingatlanok kifosztása után kitelepítette lakóit. A jelentés azzal is vádolta a zászlóaljat, hogy megerőszakolta és megkínozta fogvatartottakat a donbászi régióban.

Mi volt az Azov-ra adott nemzetközi válasz?

2015 júniusában Kanada és az Egyesült Államok is bejelentette, hogy saját erőik nem támogatják és nem képezik ki az Azov-Brigádot, annak neonáci kapcsolataira hivatkozva.

A következő évben azonban az Egyesült Államok a Pentagon nyomására feloldotta a tilalmat.

2019 októberében az Egyesült Államok Kongresszusának 40 tagja Max Rose képviselő vezetésével sikertelenül írt alá egy levelet, amelyben felszólította az Egyesült Államok külügyminisztériumát, hogy az Azovo-t „külföldi terrorista szervezetté” (FTO) minősítse. Tavaly áprilisban Elissa Slotkin képviselő megismételte a kérést – amely más fehér felsőbbrendűségi csoportokat is tartalmazott – a Biden-adminisztrációhoz.

Azov transznacionális támogatottsága széleskörű volt, és Ukrajna a szélsőjobb új központja lett szerte a világon. A dokumentumok szerint három kontinensről származó férfiak csatlakoznak az Azov kiképzőegységekhez, hogy harci tapasztalatot szerezzenek és hasonló ideológiát alkalmazzanak.

A Facebook oszcillációja

2016-ban a Facebook először az Azov-Brigádot „veszélyes szervezetnek” nevezte.

A vállalat veszélyes egyénekre és szervezetekre vonatkozó irányelve értelmében az Azovo-t 2019-ben kitiltotta platformjairól. A csoport a Facebook Tier 1 jelölése alá került, amelybe olyan csoportok tartoznak, mint a Ku Klux Klan és az ISIL (ISIS). A Tier 1 csoportok dicséretében, támogatásában vagy képviseletében részt vevő felhasználók szintén kitiltva vannak.

Február 24-én, Oroszország inváziójának napján azonban a Facebook visszavonta a tilalmat, mondván, hogy lehetővé teszi az Azov dicséretét.

“Egyelőre szűk kivételt teszünk az Azov-Brigád dicséretével kapcsolatban, szigorúan Ukrajna védelmében, vagy az ukrán nemzeti gárda tagjaként betöltött szerepük miatt” – mondta a Facebook anyavállalatának, a Meta szóvivője a Business Insider-nek.

“De továbbra is betiltunk minden gyűlöletbeszédet, gyűlöletszimbolikát, erőszak dicséretét, általános dicséretet, támogatást vagy az Azov-Brigád képviseletét, és minden olyan tartalmat, amely sérti közösségi normáinkat” – tette hozzá.

A politika megfordítása óriási fejfájást fog okozni a Facebook moderátorainak, mondta az Intercept , egy amerikai székhelyű webhely.

„Bár a Facebook-felhasználók most dicsérhetik az Azov-katonák bármely jövőbeni, Oroszország elleni harctéri akcióját, az új politika megjegyzi, hogy a csoport által elkövetett „az erőszak minden dicsérete” továbbra is tilos; nem világos, hogy a vállalat milyen erőszakmentes háborúra számít” – írta az Intercept.

FORRÁS : AL JAZEERA

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile