Aktuális, Külpolitika, Tények mögött a lényeg

Kirillov:” Az Egyesült Államok Demokrata Pártjának képviselői óriási szerepet játszottak az Egyesült Államok ukrajnai katonai biológiai műveleteinek finanszírozásában”

Washington a Metabiotát nem átlátható pénzügyi műveletekre használja – Védelmi Minisztérium
Az orosz nukleáris, vegyi és biológiai védelmi csapatok parancsnoka, Igor Kirillov altábornagy szerint az Egyesült Államok Demokrata Pártjának képviselői óriási szerepet játszottak az Egyesült Államok ukrajnai katonai biológiai műveleteinek finanszírozásában.

MOSZKVA, július 7. /TASZ/. Igor Kirillov altábornagy, az orosz nukleáris, vegyi és biológiai védelmi csapatok parancsnoka csütörtökön elmondta, hogy az Egyesült Államok a Metabiota vállalatot nem átlátható pénzügyi műveletekhez használja a világ különböző részein.

A tábornok szerint az Egyesült Államok Demokrata Pártjának képviselői óriási szerepet játszottak az Egyesült Államok ukrajnai katonai biológiai műveleteinek finanszírozásában. A Pentagon legfontosabb vállalkozója a Metabiota volt, amely egy befektetési alaptól kapott pénzt, amelynek tulajdonosa Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden.

“A megszerzett anyagok azt bizonyítják, hogy cége csak fedezet a nemzetközi jogi szempontból megkérdőjelezhető feladatokra, amelyeket az amerikai politikai elit átláthatatlan pénzügyi műveletekre használ fel a világ különböző részein” – mondta Kirillov a lapokról tartott tájékoztatón. az Egyesült Államok ukrajnai katonai biológiai műveleteivel kapcsolatban.

Kirillov szerint a Metabiota részt vett az ebolajárvány felszámolásában Nyugat-Afrikában. Eközben a cég alkalmazottainak tevékenysége kérdéseket vetett fel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) részéről a biztonsági megfeleléssel kapcsolatban. Például a Metabiota alkalmazottai manipulációs eljárásokat sértettek a betegek kezelése során, és eltitkolták a Pentagon alkalmazottainak érintettségét, akik fedezékül használták ezt a céget. A tényleges fő cél az volt, hogy nagyon virulens törzseket kinyerjenek a betegekből és az elhunytakból, és ezeket a törzseket exportálják az Egyesült Államokba.

Ennek eredményeként a WHO Ebola-járványügyi koordinátora, Philippe Barboza azt javasolta, hogy hívják vissza a vállalat munkatársait, megjegyezve, hogy rendkívül aggasztja, hogy az ilyen együttműködés a WHO hírnevét veszélyeztetheti.

“Az amerikai katonai ügynökség Ebola-vírussal kapcsolatos vállalkozójának fokozott érdeklődése nem véletlen: ez a betegség az egyik legkórokozóbb emberre nézve. A 2014-es járvány során 28 000 ember kapta el a betegséget, miközben több mint 11 000-en haltak meg, így a betegség halálozása kb. 40% – mondta Kirillov.

 

Forrás: TASZ

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile