Aktuális, Külpolitika

Kiröhögték  Bident egy újabb szenilis mutatványa után a G7-es csúcson – még a covaxot is covidnak mondta

Elég sokat  bakizott eddig Joe Biden  amerikai elnök a G7-es csúcstalálkozó  sajtótájékoztatóin. lehet egy  bizonyos kor után ez márcsak így megy?

A baklövés nevetést váltott ki az angliai Cornwallban tartott kerekasztal-beszélgetés kezdetén – számolt be Biden baklövéséről a New York Post amerikai hírportál.

Amikor a csúcstalálkozón Boris Johnson bemutatta Narendra Modi indiai elnököt, Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnököt és Mun Dzsein dél-koreai elnököt, Biden – aki Johnson és Emmanuel Macron francia elnök között ült – közbeszólt: „és Dél-Afrika elnöke.” Holott a brit miniszterelnök felsorolásában szerepelt a dél-afrikai elnök neve.

Erre Boris Johnson láthatóan meglepődve azt mondta, hogy „és, és, és, és a dél-afrikai elnök… ahogy azt már korábban is mondtam”.

Erre Biden zavartan csak annyit mondott, hogy „ó, tényleg?”.

Ezután az asztal körül ülők nevetni kezdtek, Macron pedig Ramaphosához fordult: „kétszer is említést kapsz, Cyril” – mondta.

A csúcsot követő newquay-i Cornwall repülőtéren tartott vasárnapi sajtótájékoztatót több Biden-féle baklövés jellemezte.

A sajtótájékoztató ugyanis a nemzetközi Covax oltóanyag-elosztó program többszöri említésekor a Covax szó helyett a Covid szót használta Biden, amit a Fehér Ház később az esemény hivatalos jegyzőkönyvében zárójelben javított ki.

 

 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile