Aktuális, Vélemény

Kis jegyzet a gonoszság és a bűntudat félelméről – avagy egy bolond őr hőbörgése a Pelican kórháznál

Furcsa kis história esett ma velem. Megosztom az Olvasóval is, hátha más is elgondolkodik azokon, amik nekem szöget ütöttek a fejembe az eset kapcsán.

Szóval, Nagyváradon, a Rogériuszon,  megyek a piac irányába s elhaladok a Pelican kórház covid 19 nevű oltóközpontja előtt, ami találóan pont a ZOOmania kisállat-bolt háta mögött lett berendezve. Tudják, oltjuk a kutyát, macskát, birkát, egeret…embereket…

Pár hete is ugyanitt jöttem, s akkor hosszú sor állt a kísérleti oltásra vagy Godóra várva. Akkor bele is borzadtam, ahogy álltak ott a lebutított, megfélemlített emberek a maszkjukban sorba, várva hogy beeeekerüljenek a futószalagon az oltókhoz, ahol beeeeoltják őket valami GMO-s szerrel, amiről azt sem tudjuk mi a beeetegség lehet az?…

 

De nem haragszom én rájuk, biztos rossz ez nekik is.

Na, ma, május 13-án biza már fútt a szél a Pelican oltóközpontja mellett is, ottjártamkor egy árva lélek sem állt vakcináért. Nem is tudom, volt e orvosi személyzet odabent. Kinn az utcán álldogált pár mentőautó s ennyi.

No sor, no vakcin!

Gondoltam, ha már itt vagyok, most is lövök pár fotót a most üres oltóközpontról úgy lazán, az utcán állva, ezen a közterületen.

Meg is tettem, a telefonommal fotóztam három szép kis utcaképet.

S mentem tovább a piac irányába.

Alig haladok azonban pár métert, mikor hallom, hogy valaki erősen fut utánam. Aztán kiabál is, hogy: „Asszonyom, álljon meg!”

Megállok s megfordulok. Ki az? Mi az?

Hát egy nagy százkilós , szürke egyenruhás őr, biztonsági ember, hullamosó tudja, a tököm mi lohol utánam.

Nyilván a jeles kórház személyzetéből.

Jólnevelten megállok s érdeklődve kérdem: mi kell, no?

Mire elkezdett össze-vissza hadarni, hogy én mit fényképeztem és én biztos őt fényképeztem és ezt nem lehet. Én egész biztosan tudtam, hogy nem fényképeztem embereket, amúgy meg nyílt utcán, közterületen pont azt fényképezek, amit akarok.

Ezt meg is mondtam a nagy ideges behemótnak. Először finoman és udvariasan. Mire elkezdett agresszíven ordibálni velem, hogy de ő látta, hogy én Őt fotóztam, és azonnal mutassam meg a képet, amit fotóztam az oltóközpontról. Körülbelül eddig tartott ki nálam a jól nevelt úrinő s azon perc elküldtem a gyászba az agresszív páznikot vagy mi volt ez a bolond biztonsági pszichopata. Közöltem, hogy én a nyílt utcán azt fotózok, amit éppen akarok, és ha nem tűnik el nagyon gyorsan, kihívom a rendőrséget, vagy megmutatom a gyanútlan járókelőknek, milyen az, ha egy 50 kilós kis fehérnép orrba nyom jogos önvédelemből egy százkilós behemótot. Látta, hogy én nem ijedek meg, s meghátrált. De még csúf szavakkal illetett, látszólag tisztára be volt tojva valamitől.

Annyira furcsa volt az egész.

Több dolog jutott eszembe.

Mi okozhatta  ezt a pánikot és kikben?

Ki küldte utánam ezt a kidobóember jellegű páznikot? Vagy biztonsági őrt vagy mi volt ez?

Mi volt az a páni félelem attól, hogy valamit lefotóztam ott, hiszen csak az épület volt, meg az üres mentőautók, mindez közterületen, utcáról fényképezve.

Eszembe jutott, hogy eddig a katonaság épületeinél volt kitéve a „Fotózni tilos!” tábla, de ugye ez csak egy magánkórházféle intézmény.

ÉRDEKES, FÉLNEK A FOTÓZÁSTÓL MIKOR  MINDENKIT  FOTÓZNAK OLTÁS KÖZBEN S POSZTOLJÁK KI EZEKET A TÖBB MINT ÍZLÉSTELEN,  CSUPASZ FELKAROKAT ÉS FRISS SZURIKAT MEGÖRÖKÍTŐ OLTAKOZÁSI KÉPEKET? AZ EMBER AZT HINNÉ, IMÁDNAK MINDENT, AMI FOTÓZÁSRÓL SZÓL! VAGY CSAK AKKOR, HA MEGRENDEZETT, ELLENŐRZÖTT PROPAGANDA FOTÓKRÓL VAN SZÓ?! WTF?  Vagy mi ez?

És óhatatlanul eszembe kellett jusson az is, elnézve a támadó őr  arcát  és egész viselkedését, hogy atyavilág, mitől fél ez is? Miket láthatott, hallhatott ez itt vagy éppen mikbe vehetett részt, ha ennyire retteg valamitől?

Egyáltalán ki figyelt engem és mindenkit aki ott jár el valahonnan, nyilván kamerával,  ott az  oltóközpont mentén, az utcán, hiszen én nem látványosan fotóztam  és hangsúlyozom embert nem fotóztam.

Az ilyen jelenet miatt egészen biztos vagyok abban, nagyon sok szörnyű, setét dolog fog még kiderülni erről az egész  covid históriáról és ezeknek a legszörnyűbb részei kórházi történésekhez fognak kapcsolódni. A bűntudat félelme szokott ilyen idiótán agresszív lenni, mint ez a „nóném” biztonsági ember volt ma.

Félnek ezek mind, nagyon félnek, mert bűnösök, mert rossz dolgokat tettek, tesznek és ezt tudják, a legfelsőbb szinttől a legalsóbb szintig.  Félnek, mert bűnösök. És remélem, nem félnek hiába!

Szőke Mária

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile