Aktuális, Külpolitika

Kivonulnak az amerikai csapatok Afganisztánból, a tálibok szerint ez azt jelenti, az USA elvesztette a háborút

A New York-i terrortámadás huszadik évfordulójáig kivonulnak Afganisztánból az amerikai csapatok, jelentette be Joe Biden.

Kivonulnak Afganisztánból az amerikai csapatok a New York- i terrortámadás huszadik évfordulójáig, szeptember 11-ig – jelentette be szerdán Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házban. „Ideje befejezni Amerika leghosszabb háborúját. Itt az ideje, hogy az amerikai csapatok hazajöjjenek” – mondta az elnök. A jelenleg Afganisztánban állomásozó, körülbelül 2500 amerikai katona kivonása május 1-jén megkezdődik. „Nem fogunk elhamarkodottan rohanni a kijárat felé” – tette hozzá. Biden szerint egyre kevésbé világos, hogy az amerikai csapatoknak miért kellene Afganisztánban maradniuk.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdán Brüsszelben szintén arról beszélt, hogy mivel nincs katonai megoldás az Afganisztán előtt álló kihívásokra, a szövetségesek úgy döntöttek, hogy május 1-jéig megkezdik az országban szolgáló misszió erőinek kivonását.

Haji Hemat a tálibok egyik vezetője az amerikai bejelentést követően azt nyilatkozta, ez egyértelműen azt jelenti, hogy az amerikaiak elvesztették ezt a háborút.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile