Aktuális, Vélemény

“Korlátozz okosan” – Ismét nagyot alkotott a vészhelyzetet generáló nemzeti bizottság: egy hónapig lövik megint a nyulat bokrostól!

Ismét nagyot alkotott a vészhelyzetet generáló nemzeti bizottság: egy hónapig lövik megint a nyulat bokrostól! A megrendelők elégedetlenek a szerfogyasztással, nem tudják így teljesíteni az ötéves tervet, tehát zsarolással, fenyegetéssel felpörgetik egy kicsit a bizniszt.

Mindamellett, hogy vannak olyan települések bőven, ahol egyetlen igazolt eset sincs, vagy mélyen alulról súrolják a zöld zóna határát – hirtelen az eddigi kedvezményeket eltörlik országosan, és kollektíve büntetnek mindenkit maszkviseléssel, korai boltbezárásokkal és egyéb nyalánkságokkal!

Tehát X faluban nem tarthatod meg a gyermeked keresztelőjét, születésnapját, mert Y városban 1000 emberből 6 karanténban ül (jó esetben egy fals pozitív teszttel)!
Ezen megszorításoktól még az oltási igazolás (ami egyébként valóban csak egy igazolás, és nem a védettségedet meg a fertőzésképtelenségedet igazolja) sem mentesít!
A kedvencem ebben az új “Korlátozz okosan” nevű játékban, hogy hétfőtől az oltatlanok nem léphetnek be a közintézményekbe sem! Tehát Mari néni számlát fizetne a bankban (mert se bankkártyája, se internet hozzáférése nincs), de nem engedik be! Pista bácsi adót fizetne az adóhivatalban, de ő sem léphet be oda! Gabriella, transznemű, (aki autoimmun betegségben szenved és semmilyen oltást nem kaphat) gépkocsit íratna be, de nem teheti meg, sőt a személyes okmányait sem cserélheti ki…. Stb.
Vajon egy letartóztatott rablógyilkost be szabad vinni a fogdába, ha oltatlan?
Gyerekkorunkban, ha menet közben kezdte valaki változtatni egy társasjáték szabályait, mert éppen vesztésre állt, annak általában nem jó vége lett. Az elmúlt másfél évben szinte havonta változtak a szabályok, és lássuk be, aki félt és gyenge volt az immunrendszere, az súlyosan megbetegedett 6 maszk és 3 oltás ellenére is, aki meg nem félt és szintet ütött az immunrendszere, arról lepattant ez a betegség, vagy max. influenzás tüneteket produkált.
Á. L.
guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile