Aktuális, Belpolitika

Kormányválság Romániában: Florin Cîţu miniszterelnök menesztette az USR PLUS-os államtitkárokat

Szerda este menesztette Florin Cîţu miniszterelnök az USR PLUS-os államtitkárokat. A döntés már megjelent a Hivatalos Közlönyben.
Cîţu 26 államtitkárt és államtitkár-helyettest menesztett, közülük 21-en a minisztériumokban dolgoztak, egy a határon túli románok osztályán, egy az adóhivatalnál, hárman pedig Dan Barna volt kormány-főhelyettes, a Mentsétek meg Romániát Szövetség–Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (USR–PLUS) társelnökének a kancelláriáján – írta az Agerpres.

Ionuţ Moşteanu, az USR PLUS szóvivője és képviselőházi frakcióvezetője korában úgy nyilatkozott, hogy a pártszövetség államtitkárainak menesztése a kormányfő joga, de az „egy újabb visszaélés” lenne. A szóvivő azt is mondta, hogy a prefektusaik és alprefektusaik nem mondanak le – ezek után elképzelhető, hogy nem is kell benyújtaniuk a lemondásukat, hanem Cîţu őket is leváltja.

Florin Cîţu miniszterelnök felmentette tisztségéből a kancelláriafőnökét is. Sergiu-Horia Hossu, a miniszteri rangot viselő miniszterelnöki kancelláriavezető saját kérésére távozott tisztségéből.

 

Forrás: Agerpres 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile