Külpolitika

Kötelező anális covid-teszt vár a Kínába érkezőkre

Úgy tűnik, a Bibliában jósolt Sárga Veszedelem nemcsak veszedelmes, de lassan meg is őrül. Kínában ugyanis az eddigi  PCR-tesztekkel végzett úgymond „covid ellenőrzéseket” felváltja egy furcsább és az orvosi protokollnak lássuk be igencsak ellentmondó tesztelési módszer, az anális tesztelés. Magyarán szólva a kínaiak a légúti vírusnak mondott covidot,  a turisták végbelében akarják keresni. Az anális vájkálás nagyjából pont annyira pontatlan, mint a PCR tesztek, de legalább Kína kimutatja foga fehérjét és porig alázhatja azokat, akik mindezek ellenére odamennének turistának.

A tesztelési módszer ellen korábban Japán és az USA is tiltakozott, de az ázsiai ország nem engedett. Minden Kínába érkező számára kötelező lesz az anális covid-teszt, írja a The Sun nevű brit bulvárlapra hivatkozva a 444. A tesztelési módszer ellen korábban Japán és az USA is tiltakozott, de az ázsiai ország nem engedett. Csupán a dél-koreai beutazók számára enyhítették a rendelkezést: számukra az is elfogadható, ha egy székletmintát adnak le tesztelésre.

Az ország vezetése kitart álláspontja mellett, mely szerint az ánuszból vett minta sokkal pontosabb, mintha orrból vagy szájból vennék azt.

Az anális teszt körülbelül 10 másodpercet vesz igénybe, és a hagyományos mintavételhez hasonlóan zajlik: körülbelül öt centi mélyen nyomnak be a testnyílásba egy tesztelő pálcát, amit aztán jól meg is forgatnak a mintavételhez. Kérdés, vajon ilyen körülmények között ki is akarja megnézni a Mennyei Birodalom hátulról támadós csodáit? …

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile