Aktuális

Közel 200 első éves orvostanhallgató tiltakozott Marosvásárhelyen a covid-terrorizmus és a törvénytelen oltási–igazolvány ellen

Csaknem 200 első éves orvostanhallgató tiltakozott a marosvásárhelyi orvosi egyetem tanévnyitó ünnepségén.

Folytatódik a covidterroristák előírta csúfságolás ( mert mi műsnek lehetne ezt nevezni? ) a romániai egyetemeken is. A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen a tanfolyamok hibrid formában kezdődnek, fizikai jelenléttel csak a szemináriumok, laboratóriumok és gyakorlati munkák zajlanak, de ezeket számos tényező befolyásolja, köztük a ( vírusjelenlét kimutatására amúgy is alkalmatlan)  PCR-tesztek saját költségén történő elvégzése.

Az arra kényszerített hallgatók tiltakoztak, mert véleményük szerint ez hátrányos megkülönböztetést jelent számukra. Mint fogalmaztak nem engedhetik meg maguknak a gyakori teszteket, és felkérték az egyetemet, hogy keressen megoldásokat.

Leonard Azamfirei az egyetem rektora kijelentette, az egyetem igyekszik megtalálni a legjobb megoldást, mind a hallgatók, mind a kórházi betegek biztonsága érdekében. Hozzátette, minden véleménynek megvan a maga indoklása, igyekszenek mindenki álláspontját figyelembe venni, de – mint fogalmazott – nem sodorhatják veszélybe kollégáikat, még kevésbé azokat a betegeket, akikkel a jövőben a diákok kapcsolatba fognak lépni.

Az orvostanhallgatók egy csoportja petíciót indított a kötelező teszt eltávolítására, eddig több mint 400 aláírás gyűlt össze. Hangsúlyoztak, ha kérésüket nem hallgatják meg az illetékesek, úgy  készek bírósághoz fordulni.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile