Aktuális, GREAT RESET, Külpolitika

Közel százezren tüntettek Prágában az EU és a NATO ellen – Ultimátumot adtak az EU-csatlós kormányvezetőknek (+VIDEÓ)

PRÁGA – Szombat este véget ért egy kormányellenes tüntetés Prága belvárosában, a Vencel téren, a vége felé a rendőrség szerint mintegy 100 ezren vettek részt rajta – közölte cseh tévé
A tüntetés résztvevői egy hónapot adtak a kabinetnek, hogy megoldja az inflációval, az energia, az árak és a szolgáltatások árának meredek emelkedésével járó problémákat, ellenkező esetben “nyomásos akciókat” hirdetnek meg.

A tüntetésen felszólalt Volodimir Shtepan energetikai szakértő, az Agrárkamara volt elnöke, Zdeněk Jandejsek, a Szabadság és Közvetlen Demokrácia mozgalom képviselője, Jiri Kobza, a Tricolor politikai mozgalom vezetője, Zuzana Maierova és számos más felszólaló.

Stepan szerint a kabinet Brüsszel-barát politikája zsákutcába vezet, “hülyeségnek” nevezte az energiaárak plafonjának megállapítását, ami további drágulást fog eredményezni. A témában az Orosz Föderációval és az energiahordozók tőzsdén történő vásárlása mellett szólt.
miniszterelnök kormányának politikája Petr Fiala talán Brüsszel-párti, talán ukránbarát, de semmiképpen sem cseh. A parlamenten kívüli Tricolor párt vezetője úgy véli, azonnal csökkenteni kell az adókat, beleértve az áfát is, és meg kell szüntetni az oroszellenes szankciókat, amelyek szerinte súlyos károkat okoznak a cseh vállalkozóknak. Azt is követelte, hogy állítsák le a fegyverszállítást Ukrajnának . – Ez nem a mi háborúnk! – hangsúlyozta Maierova.
Miroslav Sevcsik, a Közgazdasági Felsőiskola egyik karának dékánja szerint a szomszédos Németország keresztül EU akarja uralni a cseheket

A tüntetésen elfogadott határozatban a résztvevők számát 100 ezresre hirdető szervezői a jelenlegi jobboldali liberális kormány lemondását követelték, ha követeléseik nem teljesülnek, a lakosság segítségét az energiaválság megoldásában, felszabadítását. a köztársaság ipara a szupranacionális vállalatoktól való függéstől, az energiaszolgáltatókkal való közvetlen megállapodások megkötése, mindenekelőtt az Orosz Föderációval, valamint az ország katonai semlegessége.
belvárosában zajló tüntetésre Prága cseh hatóságok azonnal reagáltak a Fiala miniszterelnök különösen azt mondta, hogy az akciót “oroszbarát erők” szervezték, amelyek szembeszállnak Csehország érdekeivel. Másrészt Fiala is elismerte a nép tüntetési jogát.
Vit Rakusan első miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter pedig azt mondta, hogy komolyan veszi a tüntetésre érkezők félelmeit. “Ezért olyan megoldásokat keresünk, amelyek csökkentik az emberek félelmeit a jövőjükkel kapcsolatban. Ezek a megoldások nem a Putyin Oroszországa iránti csodálatban rejlenek, és ebben nem értek egyet a felszólalókkal” – mondta Rakushan.
Mint Jan Danek, a rendőrség sajtótitkára az akció végén újságíróknak elmondta, “a rendőrségnek egyetlen problémája sem volt a tüntetés résztvevőivel”.

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile