Aktuális, Társadalom

Lassan a kutyának sem kell az AstraZeneca oltása Romániában? – már soron kívül is lehet oltatni ezzel a vakcinával

A covid oltások esetleges veszélyessége, főleg az AstraZeneca vakcinájával összefüggő vérrögképződések, trombózisok s az ezekhez kapcsolódó titokzatos halálesetek miatt egyre több romániai polgár mondja vissza az oltást a lássuk be, több mint gyanús szerrel.

Az orvosi protokoll szerint amúgy még kísérleti fázisban levő vakcinák körül kialakult média zűrzavar, az egymásnak ellentmondó cikkek sorozata sok , amúgy oltáspárti személyt is az oltástól való visszalépésre késztetett.

az AstraZeneca oltások esetében a feliratkozottak egyharmada törölte a regisztrálást, 90 ezren pedig egyszerűen nem jelentek meg a programozott időpontban, hogy beadják nekik az oltást, amelyet több ország betiltott vagy korhatáros korlátozás alá vett, de Romániában zöld utat kapott.

Nyilván ennek köszönhető, hogy ez a fajta vakcina most már soron kívül megkapható.

Előjegyzés nélkül is oltanak majd egy később meghatározandó dátumtól azokban az AstraZeneca-vakcinát használó oltóközpontokban, amelyek várólistáján nem szerepel senki. – nyilatkozta Valeriu Gheorghiță, az oltást koordináló országos bizottság elnöke nyilatkozta kedden a G4media portál kérésére. Az érdeklődők az online kormányzati platformon közzétett interaktív térképen tájékozódhatnak arról, hogy melyek az AstraZeneca vakcináját használó és szabad oltási időpontokkal rendelkező központok.

„A központokban továbbra is az oltásra előjegyzett személyek élveznek elsőbbséget. De ahol vannak szabad időpontok, előjegyzés nélkül is lehet majd jelentkezni” – mondta Valeriu Gheorghiță.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile