Aktuális, Külpolitika

Lemondott kormányzói tisztségéről Andrew Cuomo, New York kormányzója – szexuális zaklatás vádja vagy simán beáldozták a covid-kormányzót?

Lemondott posztjáról Andrew Cuomo New York-i kormányzó – értesült a BBC .A múlt héten látott napvilágot vizsgálat szerint Andrew Cuomo több nőt is zaklatott.

Az állam főügyésze múlt hét kedden jelentette be, hogy a hónapok óta tartó vizsgálataik igazolták az Andrew Cuomo elleni, szexuális zaklatásokról szóló vádakat. Leglábbis ez a hivatalos verzió Cuomo lemondása/lemondatása  mentén. A volt New York-i kormányzó 2 hete még azt nyilatkozta, hogy ha kell, akár erőszakkal beoltják a covid vakcinával a New York-iakat, bemennek az emberek otthonába, megállítják őket az úton, ha kell.

Később Joe Biden amerikai elnök, a szenátus demokrata többségét vezető Chuck Schumer, illetve a szintén demokrata többségű képviselőház elnöke, Nancy Pelosi is lemondásra szólította fel a kormányzót.

A vizsgálat eredményei szerint Cuomo szexuálisan zaklatta az állami hatóságok több jelenlegi és egykori női munkatársát, fogdosta, csókolgatta és ölelgette őket, valamint illetlen megjegyzéseket tett rájuk. A vizsgálat azt is megállapította, hogy Andrew Cuomo és támogatói bosszút álltak az egyik korábbi alkalmazotton, aki vádakkal állt elő.

A vizsgálat során a felkért ügyvédek – Anne Clark és Joon Kim – 179 emberrel beszéltek és 7400 bizonyítékot vizsgáltak meg, köztük dokumentumokat, e-maileket, hangfájlokat és fotókat. A 168 oldalas jelentésben kitértek arra is, hogy a 2011 óta hivatalban lévő kormányzó ellenséges és félelemteli munkahelyi légkört teremtett női beosztottjai számára.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile