Kategória nélküli

Már a 60 év felettieknek sem javasolják az AstraZeneca covid vakcináját… de akkor kinek is jó ez a szer? – Ez lenne a hátterében az egyre több  angliai megbetegedésnek is?

Lassan senkinek sem merik javasolni az AstraZeneca kísérleti covid vakcináját, derül ki a szemünk láttára zajlo nagy emberkísérletből. Először mindenkinek jó volt az oltásagitátorok szerint, aztán a fiatalokra volt veszélyes, aztán a középkorúakra, most meg kiderül, hogy a 60 év felettieknek sem javasolják. De akkor kinek lenne ez a szer jó egyáltalán?

Érdekes kapcsolódásnak tűnik, hogy a veszélyesnek mondott vakcinával átoltott Nagy Britanniában állítólag  megint rengeteg a beteg. Úgy tűnik ez esetben sem a fránya koronavírus, hanem az oltóanyag okozza a bajt?

Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) COVID-19  törzsének vezető tisztségviselője szerint a 60 felettieket sem kellene már AstraZenecával oltani – írja a Reuters.

Az EMA úgy tartja, hogy járvány idején az AstraZenecával való oltás előnyei messze túlmutatnak az oltásból származó esetleges mellékhatások hátrányain, és az EMA-nál továbbra is biztonságos oltásként van nyilvántartva a gyártó vakcinája.

Egyes országokban azonban – az előfordult néhány ritka, de egyes esetekben halálos kimenetelű vérrögképződési mellékhatások és más mellékhatások miatt – csak az idősebb korosztályban használták tovább a vakcinát.

Az EMA COVID-19 törzsének vezetője, Marco Cavaleri egy olasz lapnak elmondta, hogy szerinte járvány idején fontos (volt) alkalmazni ezt az oltást, azonban ahogyan az esetszámok csökkennek, és az mRNS alapú vakcinák egyre jobban rendelkezésre állnak, úgy célszerű lehet ezen változtatni. A kérdésre, hogy ez azt jelenti-e, hogy szerinte hatvan év felett se oltsanak AstraZeneca vakcinával, azt válaszolta, hogy a hatvan év felettieknek sem javasolja ezt az oltóanyagot.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile