Aktuális, Belpolitika

Marcel Ciolacu bejelentette fegyvereket fognak küldeni Ukrajnának: A román kormány közvetett módon be akar szállni az ukrán-orosz konfliktusba s ezzel háborúba is sodorhatja Romániát (+ VIDEÓ)

„Készen állunk fegyverek szállítására Ukrajnába”- nyilatkozta csütörtökön Marcel Ciolacu a román kormánykoalíció PSD-s vezetője, azt követően, hogy a román kormánydelegáció is megjelent egy hódolati látogatáson Kijevben Zelenszkij színe előtt. Legalábbis a bemutatott propaganda híradások alapján.

Egyszerűen felfoghatatlan mind politikai, mind pszichiátriai szempontból ez a jelenség, ahogy az EU tagállamok politikai vezetői  ( mintegy kötelező hódolati szertartásként) feltűnnek Zelenszkij oldalán és hűségesküt tesznek az ukrán elnöki székben levő politikai komédiásnak.

Ukrajna ugyanis nem tagja sem az Európai Uniónak sem  a NATO-nak, tehát egyszerűen , diplomáciailag nincs magyarázat erre a látogatási-show műsorra, amit az EU politikusai éppen bemutatnak.

 

VIDEÓ: A romániai delegáció hűséget fogadó vazallusi látogatása Zelenszkijnél. A diplomácia vagy a politikai egyezemények nem igazolják ezt a furcsa felsereglést, hiszen Ukrajna nem NATO tag ás nem tagja az EU-nak sem! 

 

A látogatás után nem meglepő, hogy nagy katonai mozgósítás zajlik Romániában, az amerikai erők a román-ukrán határon, Dél-Besszarábia oldalára vonulnak és vonulnak fel

Korábban Moldova feladta semlegességét, és most háborúba lép Oroszország-NATO képviselőinek oldalán, akik segítséget ajánlanak Ukrajnának.

Csak idő kérdése, mikor nyílik új front a régióban.

Úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok nem akar kockáztatni, ha orosz kétéltű támadást hajtanak végre Bunjak ellen (N. Bessarabia a térképen sárga színnel), majd ezt követi a Dnyeszteren túli , Moldova elleni támadás.

 

 

Ha ez megtörténik, akkor Ukrajnát bekerítik, Oroszország pedig ismét Romániával határos, és sétatávolságra lesz Bulgáriától.

Ha Dél-Besszarábiát egy kétéltű hadművelet után elfoglalják, akkor az orosz csapatok Moldovába vonulnak, és belépnek Dnyeszteren túlra, teljesen megkerülve Nyikolajevet és Közép-Ukrajnát.

Innen Transznisztria után megfordulhatnak és az Odessza-Nikolajevben található ukrán erők mögül csaphatnak le.

Romániában ma (csütörtök) rögzítették az amerikai hadsereg járműveit , amely az ukrán határ felé tart.

 

 

Úgy tűnik, az Egyesült Államok nem akar kockáztatni, ha orosz kétéltű támadást hajtanak végre Budjak ellen, majd offenzívát Transznisztria/Moldova felé.

Maia Sandu elnök bejelentette, hogy szakértőket biztosít Ukrajnának az orosz csapatok által elhagyott területek megtisztítására.

Maia Sandu ugyanakkor hozzátette, hogy a moldovai állami bankrendszer része lesz az EU-tagországok által Oroszországgal szemben bevezetett pénzügyi szankcióknak, ahogy azt a moldovai Jurnal TV közvetíti.

Kisinyovból humanitárius segélyt is küldenek Ukrajnába – hangsúlyozta a moldovai elnök.

A döntés az elmúlt napokban a Dnyeszteren túli orosz enklávéban tapasztalt feszültségek után született, a regionális hatóságok épületek robbanásáról és Ukrajna területéről származó tűzesetekről számoltak be. Moldova orosz fél provokációiról beszélt, hogy kedvező légkört teremtsen az orosz invázió számára.

 

A Dnyeszteren túl háborús hangulat uralkodik. A városok minden bejáratánál ellenőrző pontokat állítottak fel, az utcákon pedig rendőrök járőröznek. Sok lakos elhagyja a területet. Sorok alakultak ki a határon.

Megjelent a Dnyeszteren túli Biztonsági Minisztérium elleni támadásról készült CCTV videó.

Érdemes megemlíteni, hogy az épület egyben az orosz FSZB Dnyeszteren túli főhadiszállása is.

Valószínűleg a bemutatott videó is  egy oroszellenes  hamis zászlós  támadás.

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile