Aktuális

Maszk- és oltásellenes tüntetés volt Nagyváradon – hetente terveznek ezután tiltakozó megmozdulásokat

Közel száz ember gyűlt össze a csípős, koratavaszi időben a nagyváradi Nagyvásár téri (Centrul Civic) parkolóban, amiatt, hogy tiltakozzanak a „covid19” nevezetű, pandémiának kikiáltott társadalmi manőver, orvosi szempontból nem alátámasztott, embertelen és lássuk be igencsak törvénytelen hozadékai ellen.

A több mint egy esztendeje tartó szervezett megfélemlítés persze rányomta az emberek gondolkodására és tetteire a billogot, sokan félnek kimondani a jól látható igazságot, sokan közömbösek, sokan pedig belefáradtak a folyamatos tortúrákba.

Akik azonban eljöttek a szombati tiltakozó akcióra, mely egy demonstrációsorozat első része a szervezők elmondása szerint, azok egyértelműen hangot adtak azoknak a kételyeknek, törvénytelenségeknek melyek túszul ejtették egy több szempontból vitatható járványra hivatkozva az egész emberiséget.

 

Idősek, fiatalok, középkorúak voltak jelen a tüntetésen, sokan a gyerekeiket is elhozták, hiszen a demonstráció egyik kiemelt része volt, hogy a gyermekeket ne nyomorítsák meg a kötelező iskolai maszkviseléssel, mely nemcsak fizikailag egészségtelen és bizonyítottan nem véd semmilyen vírusfertőzéstől, hanem olyan lelki nyomás alá teszi a gyerekeket, melyek egész életükben elkísérhetik őket, személyiségük fejlődését is károsan befolyásolhatják.

A tér szélén tisztes távolságból, de természetesen megjelentek a rendfenntartók is és szemmel tartották a megmozdulást.

A civil szervezőkön kívül megjelent a tüntetésen Mihai Lasca, Bihar megyei független képviselő, aki az elmúlt hónapok során több maszkellenes tüntetést szervezett már.

Kérdésemre többen elmondták, el vannak keseredve a lehetetlen helyzettől, a jogfosztástól, az orvosilag nem releváns intézkedésektől. Az emberek sérelmezik a maszkviselés miatti jogfosztásukat, mint mondták, mindenkinek joga van szabadon lélegezni, főleg akkor, ha egyre világosabb, hogy az egész maszkviselési kötelezettség csupán egy lélektani hadviselés, ugyanis a hatóságok is sorozatban ismerik be, hogy a kereskedelemben árusított szájmaszkok alkalmatlanok arra, hogy bárkit bármilyen virózistól megvédjenek. A szülők, nagyszülők sérelmezték azt is, hogy a diákokat órákra maszkba kényszerítik, sokak szerint a gyerekek nem tudnak rendesen koncentrálni, akár oxigénhiányos állapotba is kerülhetnek, s lássuk be így elég nehéz nekik tanulni, koncentrálni a leckékre, ami azért is szomorú, mert az úgynevezett „on line” oktatás így is a bányabéka ülepe alá verte le a romániai iskolai oktatást is.

Megdöbbentő kis intermezzóra lettem figyelmes, az egyik szervezőhöz odaszaladt 5 éves forma kislánya, akit elhoztak a tüntetésre,  és hangosan megkérdezte:

– Apa most miért vagyunk itt?

-Azért kicsim, – felelte az apja – hogy te szabadon lélegezhess és embermód tanulhass és nőhess majd fel!

Többen szóvá tették a romániai parlamenti visszásságokat, a megvásárolt politikai pártok, politikusok suskusait, a öbb mint pofátlan politikusi speciális nyugdíjakat, a covid ürügyén szétvert gazdasági és egészségügyi helyzetet. Vérmes nyugdíjasok Klaus Johannis elnök távozását kérő szövegeket is skandáltak, úgy vélve, a jelenlegi romániai helyzetért a nemzeti-liberális színekben kormányzó államelnök és az egészségügyi-diktatúrát meghonosító holdudvara a felelős.

 

 

 

A szónokok sorra elmondták, hogy meglátásuk szerint a maszkviselési kötelezettség nem más, mint jelképes lelki és testi terrorizálása a népnek, a rabszolgaság szimbóluma, hiszen semmilyen egészségügyi értelmes rendszerezése nincs a maszkok hordatásának, a lényeg az, hogy az emberek szája valamivel be legyen kötve. Ilyen alapon akármilyen ronggyal be lehetne kötni az emberek száját, azok is annyira védenének, mint a szabadban percek alatt koszossá váló, fertőző maszkok. Szó esett az úgynevezett „nem megfelelő” (románul necomform), azaz egészségügyileg is kifogásolt maszkokról, s arról a több mint vérlázító helyzetről, hogy a polgárokat szabadon vegzálhatja és bírságolhatja a rendőrség, ha nem viselnek olyan arcmaszkokat, melyekről amúgy hivatalosan elismerték, hogy alkalmatlanok vírusos betegségek elleni védekezésre.

 

A szervezők színes papírosból készült bohóc sipkákat hoztak magukkal s ezt rakták a szájuk elé, így jelezve, hogy ezek is kb. annyira védenek bármilyen mikroorganizmustól, mint azok a semmire sem jó maszkok, melyek hiánya súlyos bírságot és folyamatos lelki terrort hozott az emberekre.

 

Mihai Lasca képviselő felszólalásában rámutatott arra, hogy a román parlamentben jelenleg a politikusok nagy része nem a román lakosság, a nemzet érdekeit szolgálva cselekszik, hanem engedelmes bábokként hajtják végre a rájuk kiosztott propagandaintézkedéseket.

A szervezők sorából kikerül szónokokon kívül szót kaptak a tüntetésen megjelent emberek közül is páran, akik a törvénytelenségekről, a kötelező oltástörvény alkotmányellenességéről beszéltek és felháborodtak azon, hogy a legtöbb ember gyáván és közömbösen lapít a fotelekben odahaza, miközben az egész társadalmat veszélybe sodorta a politikai elit.

A demonstráció végén a szervezők elmondták, folytatni fogják a tiltakozó megmozdulásokat és remélik, hogy egyre többen csatlakoznak hozzájuk a polgárság köreiből.

A nagyváradi tüntetés teljesen civilizáltan, erőszakmentesen zajlott, s remélhetőleg egy olyan első lépés volt, melyet, ha minél többen fognak követni, akkor kilépegethetünk valahogy ebből a jelenlegi embertelen és léleknyomorító helyzetből.

L.Szőke Mária

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Szőcs Andrea
Szőcs Andrea
3 ani în urmă

Mikor lesz meg tüntetés!