Aktuális, Belpolitika

Maszkokat égettek és 89-es forradalmi jelszavakat skandáltak a tüntetők Temesváron

Vasárnap, március 7-én,  délután több száz temesvári polgár vonult utcára, tiltakozva az ellen, hogy hétfő hajnaltól a „covid19” elnevezésű társadalmi manőver forgatókönyve szerint a bánáti várost is teljesen karantén alá akarják vonni a covid statisztikák több mint gyanús, sátáni számháborújának adatai alapján .

A közösségi hálón szerveződött tüntetés részvevői maszkokat égettek az utcákon s azokat a jelmondatokat skandálták, melyek az 1989-es temesvári forradalom alatt váltak ismertté.

 

 

A tüntetők ezt kiabálták hogy: „Fritz elmegyünk érted!”. (Dominic Fritz Temesvár nemrég megválasztott polgármestere, szerk. megj.). A tüntetők Dominic Fritz lemondását követelték, a polgármesteri hivatal előtt. Néhány percre megálltak az intézmény előtt, majd visszatértek az Opera térre.

Egy ponton a tüntetők egy része több maszkot is meggyújtott, miközben „Szabadságot!”, „Le a  maszkokkal!”, „Nincs karantén!” és „Ma Temesváron, holnap az egész országban” jelmondatokat skandálták. (Fotó: Opinia Timisoarei)

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile