Aktuális, Külpolitika

Megbolondult a világ? Össze-vssza intézkedések a covid-őrület égisze alatt: Málta mégsem zárja ki a be nem oltott turistákat

Akkora már a káosz az úgynevezett  covid-járványügyi intézkedések palettáján, hogy minden logikusan gondolkodó, értelmes emberbe  akaratlanul felvetődik a kérdés: mi folyik itt tulajdonképpen, mert ezek az intézkedések semmi összefüggést nem mutatnak az orvostudományban szereplő karantén szabályzattal. Mégsem zárja le határait Málta a be nem oltott turisták előtt- adták hírül szerdán.

Az oltási igazolványok nélkül beutazó embereknek ugyanakkor „egy bizonyos” időre karanténba kell vonulniuk.

Korábbi bejelentése ellenére Málta mégsem zárja le határait a koronavírus elleni oltással nem rendelkező turisták előtt – közölte a vallettai vezetés kedd este. Az oltási igazolványok nélkül beutazó embereknek ugyanakkor egy bizonyos időre karanténba kell vonulniuk.
Málta eredetileg pénteken jelentette be, hogy július 14-től csak azokat a turistákat engedné be, akik teljesen immunizáltak a koronavírussal szemben. A rendelkezés hátterében a koronavírus jóval fertőzőbb delta variánsának terjedése áll.
Jelen szabályozás szerint azok a turisták utazhatnak be, akiket teljesen beoltottak, vagy akik negatív PCR-tesztet tudnak felmutatni. A brit turisták kivételt képeznek, akik esetében a „delta vírusvariáns” miatt kizárólag a teljes beoltottságot fogadják el.
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile