Aktuális, Belpolitika

„Meghaladja a tanügy minisztérium felfogóképességét” ez a logikátlanság – már a román tanügyminiszter sem tudja követni a covid-káosz esztelen intézkedéseit

Egyre inkább kilóg a covid-restrikciók káoszából a lóláb, miszerint ezeknek az úgynevezett „járványügyi intézkedéseknek” az égvilágon semmi közük semmilyen járványhoz sem a romániai valósághoz, nyilvánvaló, hogy egy nemzetközileg kiadott, egységes és előre megírt  covid-forgatókönyvet játszanak az európai kormányok is. A román tanügyminiszter  erről akaratlanul így szólta el magát: „meghaladja a tanügy-minisztérium felfogóképességét”mi a logika a kiadott rendeletekben,  melyek , tegyük ezt is hozzá, során egy év alatt szétverték a tanügyi rendszert.

 

A fizikai jelenléttel való oktatáshoz való visszatérés elengedhetetlen feltétele, hogy lefelé mutató járványügyi trend alakuljon ki, a gyermekek tesztelése és a tanárok oltása csak kedvező feltételeket teremtenek – jelentette ki csütörtök este a tanügyminiszter.

A közszolgálati televízió adásában nyilatkozó Sorin Cîmpeanu azt mondta: az iskolák – a járványügyi helyzet függvényében – május elején, vagy május második felében tudnak ismét kinyitni.

A tárcavezető úgy fogalmazott: „meghaladja a tanügy-minisztérium felfogóképességét”, hogy mi a logika abban, hogy a piros forgatókönyvben lévő településeken a negyedik osztályosok teljes létszámmal jöhetnek iskolába, a képességvizsga előtt álló nyolcadikosoknak pedig – ugyanabban az iskolában, ugyanakkora osztálytermekben – csak fele járhat fizikailag órára.

Egy ilyen kijelentés után az ember eltanakodhat, ha maguk a minisztérumi végrehajtók felfogóképességét is meghaladják az esztelen intézkedések, vajon hogy értemezik ezt az egyszerű kisemberek?

( Forrás: Agerpres)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile