Aktuális, Külpolitika

Mégsem Trumpot hibáztatják a Capitolium ostromáért

Visszatáncolt Christopher Miller, az Egyesült Államok volt védelmi minisztere: míg korábban Donald Trumpot hibáztatta a Capitolium elleni ostrom miatt, tegnap a Kongresszus előtt azt mondta, hogy nem Trump hergelte fel a tüntetőket.

„Lett volna, aki a Capitoliumhoz vonul és megpróbálja megostromolni a Capitoliumot, ha nem tart az elnök beszédet? Szerintem egészen biztosan nem történt volna ez meg” – mondta Miller márciusban egy Vice-nak adott interjúban.

Tegnap a Kongresszus szembesítette ezzel a kijelentéssel; az eseményen már más álláspontot vett fel a volt védelmi miniszter.

„Ma már azt mondanám, hogy ez egyáltalán nem egy tényezős dolog. Meggondoltam magam” – mondta Miller a Fox szerint.

Egyértelműnek tűnik, hogy volt egy szervezett rohamelem, akik mindenképpen támadtak volna, függetlenül attól, hogy mit mond Trump– fogalmazott Miller.

A volt védelmi minisztert azért citálták a Kongresszus elé, mert felelősségre akarták vonni azért, hogy a Capitolium ostromára túl későn reagált a Pentagon.

Miller írásbeli nyilatkozatot is tett, melyben azt állította, hogy Trump felelős azért, hogy a tüntetők a Capitoliumhoz mentek. A Kongresszus előtt viszont azt mondta: magát a támadást nem ő szította. (Forrás: Portfolio)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile