Aktuális, Belpolitika

Megszavazták a „halálkórház-törvényt”: nem vonhatóak felelősségre Romániában a covid-osztályokon dolgozó orvosok

Példa nélküli egészségügyi törvényt szavaztak meg Romániában, az orvosok nem vonhatóak felelősségre a covidosztályon  végrehajtott kezelések miatt.

A jelenlegi covid-őrületben mely során az ember sajnos azt hiheti, betévedt a világ valami rettentő lágerfilmbe, ahol a haláltáborokban minden lehetséges, talán már meg sem kell lepődni azon, hogy megszavazták azt a törvényt, miszerint Romániában nem vonhatóak felelősségre orvosi műhibákért a covid-osztályokon dolgozó orvosok. Kérdés, hogy akkor minek kell orvos oda egyáltalán? Felelősség nélkül akár a sintér, a borbély vagy a kuruzsló is éppolyan jogosultsággal elláthatja a pácienseket, mint egy orvos, aki nem felelős azért, mit dönt, egy másik ember életéről vagy mit tesz egy neki kiszolgáltatott emberrel.

El lehet képzelni milyen bizalommal lesznek ezután az emberek a kórházak, a zorvosok iránt. A mengelei -i  retorikát megszégyenítő törvényt valószínűleg azért  kellett életbe léptessék, mert az elmúlt hetekben egyre másra jutottak nyilvánosságra olyan esetek Romániában, hogy nem is virózis végzett a kórházban levő páciensekkel, hanem maga a covid-protokoll és a kórházi bánásmód.

Nem vonhatók felelősségre műhibáért Romániában a veszélyhelyzet idején koronavírusos betegek kórházi ápolásában segédkező, de megfelelő szakképesítéssel nem rendelkező orvosok.

Az egészségügyi törvényt módosító sürgősségi kormányrendeletet csütörtök esti ülésén fogadta el a kormány.

A rendelkezés indoklása során Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter rámutatott: nagyon sokszor elhangzik, hogy növelni kell az intenzív terápiás ágyak számát a Covid-kórházakban, mintha csak „bútordarabokról” lenne szó. A tárcavezető rámutatott: a legnagyobb probléma nem a műszaki felszerelés, hanem a szakképezett egészségügyi személyzet hiánya. A törvénymódosítás azokat a jogi aggályokat hivatott eloszlatni, amelyek eddig megakadályozták a más szakképesítéssel rendelkező orvosokat, hogy az infektológus vagy intenzív terápiás kollégáik segítségére siessenek.

Andrea Moldovan egészségügyi államtitkár hozzátette: nem merül fel, hogy az intenzív terápián ápolt súlyos betegeket olyan orvosokra bíznák, akiknek semmilyen szakképesítésük nincs, de a belgyógyászok, allergológusok, immunológusok, gerontológusok felkészültsége kiterjed a heveny vírusos tüdőgyulladásra, és más szakképesítésű orvosok is képesek ellátni egy előre meghatározott módszertan szerint a kevésbé súlyos állapotú koronavírus-fertőzötteket.

A szaktárca tájékoztatása szerint az utóbbi hetekben 1498-ra bővült a Covid-kórházakban és részlegeken rendelkezésre álló intenzív terápiás helyek száma – ezek közül a pénteki jelentés szerint 1364 (91 százalék) volt foglalt.

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
TUNGLI
TUNGLI
3 ani în urmă

3964 halott és 162 610 komoly komplikációt jelentett EudraVigilance nemzetközi szervezet.
Erre a hírre mindenki legyint, mert 508 millió ember kapott már oltást és ebből 3964 elenyészőnek tűnik.
Valóban?
1. A bejelentés önkéntes és a tapasztalatok szerint (USA) kb. csak 10%-a a valóságnak.
2. Milyen idő alatt érték el ezt a vakcinák? Nagyon rövid idő alatt.
Ha mindezt számba vesszük, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a vakcinák majdnem olyan hatásosan ölnek, mint a COVID-19.
Szuper , ez a jó megoldás, mert ezért még fizetünk is, mert hivatalosan a vakcinák max. 1 évig védenek. Utána újra megvásárolhatjuk.
Már majdnem minden ország óriási kölcsönöket vett fel Európában- szuper. (persze kivétel Oroszország ….)
Na ezért kell ezt nyomni, el kell adósítani mindenkit. Nem fogják sajnálni ehhez a propagandára az eszközöket, hiszen a legjobb biznisz. (geopolitika)
Ezt be is ismerték, hiszen ezért nem szabad teret engedni a SPUTNIK-nak, mert akkor máshová megy a pénz és nem tudják majd megvalósítani Európában, hogy dirigáljanak az eladósodott államoknak egy centrumból.
A bibliai jövendölés szerint a háborúk és a betegségek után az utolsó lovas a halál. Vajon mi fogja okozni a halált, csak úgy betegségek és háborúk nélkül? Mert a halál egyenesen jön a jövendölés szerint.
Csak remélni tudom, hogy tévedek….