Aktuális, Külpolitika

Megvertek egy nőt New Yorkban, mert maszkot viselt – érik a covid-vendetta mozgalma az USÁ-ban

Furcsa bosszuálló jelenség kezd kibontakozni az Egyesült Államokban, a kötelező maszkviselés eltörlése óta nagyon sokan azokat támadják, akik  most is hordják a maszkokat. Vasárnap éjszaka New Yorkban megtámadtak és bántalmaztak egy kínai nőt, amiért az a covid-enyhítések ellenére maszkban ment ki az utcára.

Az NBC New York hírportál értesülései szerint két nő támadta meg a maszkban sétáló harmadikat.

Az Egyesült Államokban a covid-terror, a kötelező maszkviselés miatt az elmúlt időben rengeteg eddig visszafojtott feszültség szabadult el az utóbbi időben. Az emberek nehezen emésztik meg a maszkviselési őrületet s már mozgalmak indultak, amelyek arra buzdítják az embereket, hogy minden úton-módon adjanak nemtetszésüknek hangot a maszkviseléssel szemben.

A 31 éves ázsiai nőt kórházba kellett szállítani, mivel berepedt a koponyája, ám szerencsére nem került életveszélyes állapotba.

A támadást követően a tettes és társa elszaladt a helyszínről, a rendőröknek azóta sem sikerült azonosítaniuk őket. Andrew Cuomo New York-i kormányzó úgy vélte a maszk viselése miatt történt támadás egyenértékű a rasszista indíttatású gyűlölködéssel. Arra nem tért ki, hogy akkor azokkal, akiket az elmúlt hónapokban azért terrorizált a rendőrség, mert nem akartak akaratukon kívül maszkot hordani milyen kategóriába esnek. Az USA-ban kibontakozóban van egy furcsa covid-vendetta, több helyen például tilos maszkban belépni üzletekbe, vendéglőkbe.

Azonban érdemes megjegyezni, hogy például New Yorkban is az ázsiaiak, főleg a kínaiak közül már a covid mizéria előtt is nagyon sokan hordtak arcmaszkot, a szmog ellen. (Fotó: Illusztráció)

Stranger Demands ‘Take Off Your Mask’ Before NYC Hammer Attack on 2 Asian Women

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile