Aktuális, Vélemény

Mennyire tud egy keresztény ember azonosulni, sőt beállni burkoltan egy erőszakos kampányba? – Szeretnék reagálni Dr. Borzási István minap írt bejegyzésére

Szeretnék reagálni Dr. Borzási István minap írt bejegyzésére.

Először is, a lopás bűn, kedves lelkész úr! Úgy látszik ez önöknél örökös dilemma marad. Nem, most nem külföldi adományokról, anyagi juttatásokról beszélek, hanem a BigMac-es, szövegről. Ezt már ezren megosztották a facebookon, köztük sok funkcionális analfabéta is, de ön mint aki doktori fokozattal rendelkezik, tudnia kellene, hogy bármilyen átvett, idézett szöveget megjelölünk, hogy ezt csak átvettük valahonnan, idéztük, amire idézőjelt szoktuk használni, mert egyébként szellemi tulajdon lopásának minősül. Egy doktori disszertáció esetében az ilyen lopást plágiumnak nevezik.

Ezzel az ominózus szöveggel, amivel annyira azonosult, hogy még az idézőjelt is elfelejtette használni, csak három kérdésem van:

Önt, kedves lelkész úr, ki és mikor kényszerítette arra, hogy Big Mac-et, parizelt, hotdogot, virslit meg ilyesmit egyen főleg, hogy nem is tudja mit tartalmaznak ezek?!

Mert mi oltatlanok sem akarunk egyebet, mint azt, hogy szabad akarattal dönthessünk az oltásról, mint ön arról, hogy eszik virslit, hot dogot, bigmac-et, amiről nem tudja mit tartalmaz, vagy inkább nem. Amennyiben viszont úgy döntünk, hogy nem, akkor semmilyen hátrányos megkülömböztetés vagy jogfosztás ne érjen minket, mint ahogy Önt sem fogja ha nem szed ibuprofent vagy nem jár McDonald’s-ba.

Sajnos ez már nem szabad választás a mi esetünkben, ha dolgozni, élni akarunk. Ezért ez egy nagyon idióta hasonlat volt, kedves lelkész úr.

Beoltatta magát, mert így nem lesz kitiltva innen, meg onnan, élheti az életét, ahogy írja, a bejegyzésében. Kétszer is megtette, várja már a harmadik oltást.

A fenevad bélyegét majd talán nem azért veszi fel a világ 99%-a, hogy mindezt ugyanígy megtehesse szabadon, lelkész úr?

Miből gondolja, hogy a fenevad bélyege egy olyan szembetűnő, erőszakos, elválasztható dolog lesz a normalitástól, hogy azt majd egyértelműen nem fogja felvenni a kereszténység és sok keresztény vezető? Vajon abban az esetben a módszertan és a lényeg nem lesz hasonló a mostanival, hogy utazhass, dolgozhass, vásárolhass, stb., kell legyen ehhez egy bizonyítványod, mint ahogy most is, teljesen indokolatlanul! De ez a szabály és aláveti magát a fél világ önnel együtt most is, mint majd akkor is. Nincs hasonlóság?

Ön elbagattelizálja a jelenlegi kényszerítő intézkedéseket azzal, hogy banális hasonlatokat sorol a BigMactől az ibuprofenig. Soha egyetlen esetet nem hallottam, hogy bárki a világon hátrányos helyzetbe került volna azért ha nem fogyasztott BigMac-et, virslit, ibuprofent, vagy hasonlókat, ellenben az ön által felvett és promovált oltással, aminek híján lassan a kenyeret sem keresheti meg az, aki nincs beoltva. Tegnap Szlovéniában az autópálya benzinkútján még a wc-re sem engedték be azokat, akiknek nem volt zöld igazolványuk.

Egy másik lelkész a lelkiismeret megerőszakolásával példázódott, ha valaki oltás-ellenes.

Önök mind megbolondultak? Vagy az oltásnak van szellemi mellékhatása is?

Mennyire kell egy lelkésznek állást foglalni valami mellett, amiről semmit nem tudunk biztosra, csak bizalmi alapon – vagy annak hiányában – döntünk arról, hogy beadjuk vagy sem.

Mennyire tud egy keresztény ember azonosulni, sőt beállni burkoltan egy erőszakos kampányba?

Mennyire tud bármi egyezni az önök által habzó szájjal hirdetett igével mindaz ami erőszakos, megfélemlítő, emberi jogokat sértő, szabadságot korlátozó intézkedések sorozatával jár?

És egy utolsó kérdés:

Számtalan helyen nagy betűkkel írja azokban a templomokban, közösségek falain amelyeket önök oly sokszor megvezettek, megcsaltak, elhagytak, otthagytak, megloptak, hogy „Mi a megfeszített Krisztust hirdetjük”!! Hogy lehet akkor belefetrengni minden ismeretlen mocsokba, politikába, a gyógyszeripari biznisz talán legnagyobb gazemberségébe ha önök nem tesznek mást, mint a megfeszített Krisztust prédikálják?

Forrás: Veres Zsolt/ Facebook

 

Szerk.megj. Borzási István baptista llekipásztor és teológiai tanár, egyike azon lelkészeknek, akik a templomokba szégyentelenül, minden gátlás nélkül bevitték az erőszakos  oltás – propaganda emberi szabad döntésjogot meggyalázó reklámozását. 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile