Aktuális, Külpolitika

Mi a pokol történik Izraelben? A Szent Föld a Sátán uralma alatt? – Izrael már terroristákat megfigyelő alkalmazással követi nyomon az “omikronos” betegeket

Sci fi horrorba illő dolgok történnek  Izrealben, abban az országban mely a Pfizer gyógyszermaffia és a covid manővert iányító elmeháborodottak szerint a Föld első számú covid-kísérleti laboratóriuma lett. Albert Bourla a Pfizer  vezérigazgaja ugyanis ezt nyilvánosan beismerte pár hónapja a tévé kamerái előtt.

Izrael a végsőkig elmegy a “koronavírussal fertőzöttek” megfigyelését illetően. Egy terroristák nyomon követésére használt alkalmazással figyeli meg az omikronos embereket, a jogvédők tiltakoznak.

A koronavírus járvány alatt az országok kormányai megmutatták igazi arcukat. Az emberek védelmének  beállított  tömeges megfigyelések, az állandó korlátozások olyan elképesztő szintet értek el, amelyre még gondolni sem mertünk a pandémia megjelenése előtt. Az állam mindenre képes, hogy a polgárait ellenőrizze és megregulázza. Vannak kormányok, amelyek a józan ész határán is túllépve extrém megoldásokkal állnak elő. Izrael a COVID-19 legújabb variánsának megjelenésére azzal reagált, hogy az omikronnal megfertőződött embereket kifejezetten a terrorizmus megfékezésére használt alkalmazással követi nyomon.

Fertőzött = terrorista?

Jogvédő csoportok hétfőn beadvánnyal fordultak Izrael legfelsőbb bíróságához, hogy helyezze hatályon kívül az új COVID-19 intézkedéseket, amelyek felhatalmazzák az ország belföldi hírszerző szolgálatát, hogy az omikron vírusváltozat terjedésének megfékezésére a terroristákat megfigyelő telefonos nyomkövető technológiát használjon.

Naftali Bennett miniszterelnök a sürgősségi intézkedések szombati bejelentésekor azt mondta, hogy a telefonos nyomkövetést az új és potenciálisan fertőzőbb vírusváltozat hordozóinak felkutatására fogják használni, hogy megfékezzék annak másokra való átterjedését.

Izraeli jogvédő csoportok szerint azonban a sürgősségi intézkedések sértik a Legfelsőbb Bíróság korábbi döntéseit az ilyen jellegű megfigyeléssel kapcsolatban, amelyet az ország Shin Bet belföldi hírszerző szerve 2020 márciusa óta alkalmaz.

“A titkosszolgálatnak az állampolgárok nyomon követésére irányuló művelete sérti az állampolgár és a kormány közötti alapvető bizalmat” – áll az Izraeli Polgárjogi Szövetség (ACRI), a bírósághoz beadványt benyújtó négy csoport egyikének közleményében.

A Legfelsőbb Bíróság keddig adott határidőt a kormánynak, hogy válaszoljon a beadványra – közölte az ACRI.

Az egészségügyi minisztérium egyik magas rangú tisztviselője vasárnap kijelentette, hogy a telefonos nyomkövetés alkalmazása “sebészeti” jellegű lesz, és csak a variáns megerősített vagy feltételezett hordozóinál fogják alkalmazni.

A megfigyelési technológia összeveti a vírushordozók helyét a közelben lévő többi mobiltelefonnal, hogy megállapítsa, kivel kerültek kapcsolatba. Az izraeli Legfelsőbb Bíróság idén korlátozta a módszer alkalmazásának körét, miután polgárjogi csoportok a magánélet védelmével kapcsolatos aggályok miatt kifogást emeltek.

Izrael, amely az omikron vírustól való félelmek miatt szinte minden külföldinek megtiltotta a beutazást az országba, két, új variánssal fertőzött esetet regisztrált eddig. Tíz másik személyről pedig azt feltételezi, hogy ők is a Dél-Afrikában beazonosított változattal fertőződtek meg.

 

Forrás: Bitcoinbazis

guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Gabor Farkas
Gabor Farkas
2 ani în urmă

Tessék frissíteni! Ma, december 7-én estig 24 omikron-mutációst azonosítottak (közülük 11-en 3x oltottak) – de valamennyi könnyű szimptomákkal, vagy még azokkal sem.
Összesen 78 embert szándékoztak követni.
A nyomonkövetési javaslatot a kormány visszavonta még aznap, mert belátta, hogy a Kneszet nem szavazná meg.

Ultima modificare 2 ani în urmă de Gabor Farkas