Aktuális, Külpolitika, Vélemény

MIelőtt imádkozni kezdenél Ukrajnáért… – Isten nem egy kívánság-automata. A Teremtő nem úgy működik, hogy a tetején bedobunk 600 ezer imát, az alján meg kijön a világbéke

MIELŐTT IMÁDKOZNI KEZDENÉL UKRAJNÁÉRT

Előbb azért imádkozz, hogy a sátán ne tudja a hazugságaival elvakítani az elmédet.

Mielőtt rohannál, hogy erős felindulástól vezetve, a “tenni kell valamit” kényszere alatt csatlakoznál valamelyik “imalánchoz”, vagy csendes tüntetéshez, vagy egy “tegyél ki az ablakodba” egy mécsest, vagy egy feliratot felhívásnak engedve kényszeresen tenni akarnál valamit – mi lenne, ha behúznád a kéziféket, és nem tennél semmit?

 

Mi lenne, ha azt mondanád, hogy mielőtt elkezdenél pörögni, meg aktivistáskodni, előtte egy teljes napig böjtölnél, és közben semmi másért nem imádkoznál, csak azért, hogy Isten arra tegyen képessé, hogy a sátáni felfordulás közepén is felismerd az Ő akaratát a gonosz törekvéseivel szemben?

Isten nem egy kívánság-automata. A Teremtő nem úgy működik, hogy a tetején bedobunk 600 ezer imát, az alján meg kijön a világbéke.

Igen, Isten megengedi, hogy a sátán manipulálja az embereket, akik ennek következtében egymásnak ugranak, aljas és gonosz dolgokat művelnek egymással és akár meg is ölik egymást. A sátán ilyenkor örül.

Ki tehet erről?

Isten tehet róla? Azért, mert nem droidokat teremtett, hanem szabad akarattal rendelkező emberi lényeket, akik képesek a jót is, de a rosszat is tenni? (Ugye, hogy mégse kellett volna azt az almát megenni – de azóta tudjuk, hogy a kevélység is és a falánkság is a hét főbűn közé tartozik.)

A sátán tehet róla? Hiszen a sátánról tudjuk, hogy “embergyilkos” volt már az elejétől!

“Ti az ördög-atyától vagytok, és atyátok kívánságait akarjátok cselekedni. Ő gyilkos volt kezdet óta és az igazságban meg nem állt, mert nincs benne igazság. Amikor hazugságot szól, magától beszél, mert hazug, és a hazugság atyja.” (Jn 8:44)

Lehet, hogy maga az ember tehet róla, aki ahelyett, hogy Isten akaratával mozdulna együtt a saját cselekedeteiben (“legyen meg a Te akaratod”…), ahelyett önként és lelkesen műveli mindazt az ocsmányságot, amit a Gonosz sugdos a fülébe?

A “békéért”, pláne a “világbékéért” nincs értelme imádkozni. Jézus világosan megmondta, hogy nem a Világ békéjét adja a követőinek, hanem az Ő békéjét, mivel az Ő követői bár a Világban élnek, de a Világnak nem a részei.

“Békét hagyok rátok, az én békémet adom nektek. Nem úgy adom nektek, ahogy a világ adja. Ne nyugtalankodjék szívetek és ne féljen.” (Jn 14:27)

A Világ békéjének az a lényege, hogy egyik fél legyőzi a másik felet, és a legyőzött félre erőszakolja a saját elképzeléseit.

Jézus békéjének a lényege pont ennek az ellenkezője. Aki Jézus békéjéért imádkozik, annak nem más embereket, hanem saját magát kell legyőznie.

Szóval ha keresztényként tervezed azt, hogy Ukrajnáért, a civilekért, a katonákért, a gyerekekért imádkozz, akkor egyetlen dolgot kérhetsz: azt, hogy Isten ahhoz adjon nekik erőt, hogy ezek az emberek saját magukat, a saját elhomályosult értelmüket és a saját rosszra hajló akaratukat győzzék le.

Nem mellesleg: eszedbe jutott már, hogy az Ukrajnában több évtizede üldözött, vegzált, halomra gyilkolt, a saját szülőföldjéről elüldözött orosz kisebbség sorsának a jóra fordulásáért is lehetne imádkozni?

Isten nem fog odamenni és szétcsapni az egymásnak feszülő tömegek között. Varázspálcát se fog elővenni, és nem fogja két suhintással elintézni, hogy akik eddig a sátán manipulációja miatt gyűlölték egymást, azok két suhintás után egymás nyakába ugorjanak és kibéküljenek.

Szóval az imaláncoknak, a közös virrasztásoknak, a néma tüntetéseknek, a mécsesgyújtásnak, az ablakod felplakátolásának, az ilyen vagy olyan lobogók kitűzésének, de még a követségek elé összehordott plüssmaci-hegyeknek sincs semmi értelme.

Jézus NEM fogja nekünk a Világ békéjét megadni. Csak a saját békéjét tudja nekünk adni, de ezt megmondta mindjárt az elején.

Ebből meg sajnos az emberek döntő többsége nem kér. Ők a Világ békéjéhez vannak szokva, számukra az a természetes.

Ők azt a “békét” várják, aminek a kereteit az “erősebb kutya” jelöli ki.

Szóval ha észre vennéd magadon, hogy elkezd a hatalmába keríteni a “tegyünk valamit” kényszere, akkor határozd el, hogy legalább egyetlen napig nem teszel semmit, azon kívül, hogy szó szerint kenyéren és vízen élsz és közben azt kéred Istentől, hogy tartsa tőled távol a sátán kísértéseit és hazugságait. Tudod: “ne vígy minket a kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól”.

Ha ezzel végeztél, akkor elkezdhetsz imádkozni azért, hogy Isten az egymásnak feszülő ellenfelek elméjét is világosítsa meg, hogy ők is felismerjék, hogy a valódi béke nem az, amelyiket a Világ adja az “erősebb kutyákon” keresztül, hanem az, ami a saját magunk feletti győzelemből következik.

A valódi ellenségek se azok, akik egymást gyilkolják, hanem azok, akik mindkét féllel elhitetik, hogy egymás ellen kell küzdeniük és nem a Gonosz ellen.

Ne felejtsd el azt sem, hogy a háborúk sosem az “igazságról” szólnak.

A háború kiprovokálása mindig befektetés. Aki egy háborút kirobbant, az nem érzelmek, nem indulatok miatt teszi ezt, hanem azért, mert már ott van a kész üzleti terv a kezében: mennyit fektet abba, hogy a gyűlölködést kiprovokálja, és mennyit fog nyerni a fegyvereken, az újjáépítésen és az ahhoz felkínált hiteleken.

Az embereket kizárólag azért tudják ezek a “befektetők” egymás ellen uszítani, mert köztudott, hogy az ősbűn következtében az emberiség értelme elhomályosult, akarata pedig rosszra hajló lett.

Felesleges értük bármilyen imát mondani, azon kívül, amiben azt kéred, hogy saját magukat legyenek képesek legyőzni.

 

Forrás: MIRAVISO

(Kép: zen.yandex.ru)

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile