Aktuális, Külpolitika

Míg az európai mozik zárva vannak, Kína milliárdokat söpör be a működő mozikkal

A Kínának tulajdonított p(l)andlmia alatt  mozik ezrei zártak be, mentek csődbe világszerte. Nem úgy Kínéban, ahol érdekes módon nyoma sincs azoknak az esztelen megszorításoknak, melyeket pont a kínai koronavírusnak tudhatóan vezettek be más országokban. Kínában hónapok óta normálisan működik az élet, mozik, szórakozóhelyek, színházak teltházzal üzemelnek. A hírhedt járvány kiindulópontjában Wuhanban hónapok óta semmilyen megszorítás nincs, bár érdekes módon a nemzetközi sajtóban nem találjuk nyomát a nagy kínai covid-oltakozásnak annak ellenére, hogy Kína is oltásgyártó nagyhatalom lett ebben a mesében.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások óta Kína a filmes piac legkiemelkedőbb szereplőjévé vált. Az ázsiai országban a mozik néhány hónapja ismét nyitva vannak.

James Cameron Oscar-díjas Avatarja csak múlt pénteken 4 millió dolláros bevételt hozott, mellyel már megelőzte a Bosszúállók: Végjátékot – közölte a mindkét filmet tulajdonló Walt Disney.

A Disney 2019-ben vásárolta fel a 20th Century Fox filmstúdiót. A cégé lett a Titanic is, amely a harmadik legtöbb forgalmat produkáló mozifilm.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile