Aktuális, Belpolitika

Minden román állampolgárt ki tudtak menekíteni Afganisztánból

Sikerült kimenekíteni Afganisztán területéről minden román állampolgárt, aki eddig segítségért fordult a román hatóságokhoz – közölte vasárnap a bukaresti külügyminisztérium.

A szaktárca azt írja egy Facebook-bejegyzésben, hogy az Afganisztánból való kimenekítését kérő utolsó román állampolgárnak – a nemzetközi partnerek támogatásával – sikerült eljutnia a kabuli repülőtérre, majd onnan az egyik partner ország repülőgépén Iszlámábádba szállították, ahol várták a pakisztáni román nagykövetség munkatársai, így most ő is biztonságban van.

A Bogdan Aurescu külügyminiszter által augusztus 13-án összehívott intézményközi válságstáb továbbra is állandó kapcsolatban áll azokkal az Afganisztánban tartózkodó román állampolgárokkal, akik ez idáig nem kérték a kimenekítésüket. Ugyanakkor a testület mindent megtesz annak érdekében, hogy kihozzák Kabulból az elmúlt években a román katonák misszióit segítő afgánokat, a román állam által felajánlott ösztöndíjjal itt tanuló afgán egyetemistákat és a Romániától segítséget kérő afgán újságírókat – áll a külügyminisztérium bejegyzésében.

Forrás: Agerpres 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile