Aktuális, Külpolitika

Mintha a Természet valamiért bosszút állna? – Londont is elöntötte az ár, az utcákon áll a víz, a metróállomások víz alá kerültek (+videó)

Az utcákon és a metróban is áll a víz Nagy-Britannia fővárosában a vasárnapi heves esők és viharok miatt.

A The Guardian videójához azt írták: a meteorológusok figyelmeztetést adtak ki Londonra és a környező térdségekre, mert otthonok és üzletek is veszélybe kerültek az áradásban.

A Pudding Mill Lane állomásnál legalább 30 centiméter víz gyűlt fel, a Worcester Parkban pedig autók ragadtak egy híd alatt. Londonban ugyanez történt, ott még buszok is fennakadtak a vízben.

A BBC szerint Londont már másodszorra sújtja áradás ebben a hónapban. Legutóbb egy nap alatt esett le annyi eső, mint amennyi egy hónap alatt szokott.

Nem csak a fővárosban, hanem a Londont körülvevő megyékben is ítéletidőre lehet számítani. A brit Meteorológiai Szolgálat szerint Suffolk déli része és a Wight-sziget közötti területeken vasárnap este néhány óra alatt 100 milliméter eső is eshet. A szigetország teljes déli részén erős zivatarokra, sőt, akár jégesőre is lehet számítani.

Hasonlóan járt Belgium is, ahol egy héten belül másodszorra öntötték el vallon városok utcáit a hirtelen leesett sok csapadék miatt kiáradó folyók.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Hetesi Zoltán
Hetesi Zoltán
2 ani în urmă

„Isten nem ver bottal!”