Aktuális, Külpolitika

Muzulmán nők akartak keresztény templomot felrobbantani húsvétkor

Letartóztattak öt szélsőséges muszlim nőt – egyikük még kamasz – Béziers-ben, mert a közeli francia nagyvárosban, Montpellier-ben fel akartak robbantani egy katolikus templomot.

A Le Point számolt be az estről.

Béziers polgármestere, Robert Ménard szerint egy muszlim bevándorlócsaládról van szó, amelynek tagjai az utóbbi időben radikalizálódtak. A kisváros legnehezebb, legrosszabb közbiztonságú körzetében éltek, ahol a legmagasabb a bűnözés. Szerinte a város rengeteg pénzt költött már eddig is arra, hogy normalizálódjon az elővárosban a helyzet – olvasható a portálon.

Az öt nőt a közeli város, Montpellier terrorelhárító kommandósai fogták el. Az egyiket figyelték, mert az Iszlám Állam lefejezéses videóit nézegette, és kapcsolatba is próbált lépni a terrorszervezettel. Azután arról kezdett írogatni, hogy a húsvétot egy terrortámadással kellene ünnepelni, fel kellene robbantani egy templomot Montpellier-ben. A nőt letartóztatták, és rajta kívül még négy nőt, az egyikük az anyja, a másik három pedig a lánytestvére, a legkisebb még kamasz lány. Ők is tervezgették a terrortámadást.

A Le Point úgy tudja, hogy fegyvereket nem, de robbanóanyagokat találtak a család lakásában a terrorelhárítók. A Le Figaro éppen a napokban közölt hosszabb riportot arról, hogy külön, veszélyes csoportot jelentenek Franciaországban a terroristákkal szimpatizáló muszlim nők. Nimes-ben pedig le is tartóztattak két nővért, mert pénzt küldtek harmadik nővérüknek, aki Szíriában terrorista.

( Fotó: Illusztráció)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile