Aktuális

Nem konteó: az Európai Bizottság nyíltan erőlteti a vakcina-útlevél bevezetését

Az Európai Bizottság egy úgymond utazásokat megkönnyítő „digitális zöld igazoláson” dolgozik,( milyen szép mellébeszélés ez, ahelyett, hogy nevén neveznék a vakcina-útlevelet. szerk. megj.) amely bizonyítaná, hogy valakinek van negatív PCR-tesztje, vagy átesett a betegségen, vagy beoltották egy, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyezett vakcinával.

 

Vakcina-útlevél, a tervezett oltási könyv, a háziállatok után az embereknek tervezve

 

Ezt Ylva Johasson belügyi uniós biztos közölte az uniós belügyminiszterek pénteki videokonferenciáját követő ülésen. Nyilatkozatával megerősítette az EuroNewsnak azt a korábbi értesüléseit, miszerint az utazási könnyítések nem vonatkoznának azokra, akik kínai vagy orosz koronavírus-oltást kapnak a jelenlegi tervek szerint. Ezeket ugyanis még nem engedélyezte az EMA.

Ez utóbbi elsősorban Magyarországot érintené, ugyanis az EU-ban ott oltják csak az erre kaphatókat az orosz és a kínai vakcinával .

Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy előre láthassuk milyen diszkriminatív és nemzetküözi feszültségeket okozó jelenség szabadulna el, ha valóban bevezetnék ezt a vakcina-útlevelet, ami eddig  csak a háziállatoknak volt szükséges utazáskor.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile