Aktuális, Vélemény

Nyílt levél Riskóné Fazekas Mártának! – Inkább legyek sárga-csillagos kirekesztettje a mai covid-fasisztáknak, de Lélek és az oltás elutasítása soha nem is volt és nem is lesz egyenértékű!

Nyílt levél Riskóné Fazekas Mártának!

A bibliaolvasó kalauz febr. 1-i napi igemagyarázata így szól: „Mt 12,31–37 Jézus legkeményebb szavainak egyike (31–32), amit a Lélek káromlásáról mond: „…nem bocsáttatik meg…”.

Pedig nála kész volt a kegyelem a megtérő latornak is, aki bánkódott a bűnei miatt. A Lélek káromlása, vagyis Isten munkájának elutasítása azonban tudatos cselekedet és döntés.

Olyan, mint amikor a járványhelyzetben valaki tudatosan visszautasítja az életmentő oltást, pedig lehetősége lenne rá.

Gyakorlatilag önmaga mondja ki magáról annak ítéletét, hogy lehet: az életével fizet a döntéséért. A Lélek elutasítása az ember saját maga fölött kimondott halálos ítélete. Így rejti magában egyben a büntetést is.”

Akárhonnan is nézzük, írásmagyarázatnak titulált, de valójában téves tanítása egyenlőségjelet tesz a bennünket élővé tevő Szentlélek és egy olyan gyógyszeripari tömegtermék között, ami éppen csak arra nem jó, amiért elméletileg létrehozták: sem a terjedést, sem az újrafertőződést, sem a megbetegedést, de még az elhalálozást sem képes megakadályozni! A Lélek káromlása halálos bűn, ezt maga Jézus mondta, ezen nincs mit vitázzunk!

Amit ezekután ír, az több mint sarlatánság!

Életmentőnek nevez egy olyan beavatkozást, amitől sok igazi szakember első perctől óvva intett!

Hogy lehet életmentőnek nevezni egy olyan szert, aminek a beadása ezrek és tízezrek esetében súlyos mellékhatásokat eredményezett világszerte?

Hogyan nyilatkozhat laikusként (a lepramisszió igazgatójaként nem hiszem, hogy lenne orvosi képesítése) egy bukott szerről úgy, mintha az Krisztus vére lenne?

Feltételezem, hogy amikor megírta a fenti sorokat, nem volt ennyire nyilvánvaló, hogy nem csak az első, de még a harmadjára beadott “csodaszer” is többet árt, mint használ.

Azonban most, amikor világszerte hatalmas tüntetések vannak a kötelező oltások és az oltási igazolványok (mert védettségről csak a legelvakultabbak beszélhetnek) ellen, az a minimum, hogy elhatárolódjon a korábban megfogalmazott véleményétől!

Feltételezem, hogy nem fogja megtenni, mert kormánya és egyháza (még) a covid-vallássá nőtt tömegpszichózis narratíváit fújja.

Én azonban sok más lelkipásztorral és egyháztaggal együtt elhatárolódom a Szentírás ilyen durva félremagyarázásától!

Tudatosan elutasítok minden “életmentőnek” felmagasztalt covid-oltást, pont azért, mert nem csak fölöslegesnek tartom, hanem rettentően dühít is annak rémísztgetéssel, fenyegetéssel és zsarolással való ráerőszakolása bárkire is!

Az én ellenállásom tudatos szolidarizálás azokkal, akiket megvezettek vagy rákényszerítettek arra, hogy “szabadságuk” vagy munkahelyük megtartása végett oltassák be magukat!

Szolidarizálok azokkal, akik inkább felmondtak, mintsem engedtek volna a kényszernek!

Ez a nyomásgyakorlás a magyar történelem legsötétebb időszakát idézi meg, amikor is képesek voltak egyesek a fasizmus utolsó csatlósaiként üldözni azokat, akik nem borultak le a nemzetiszocializmus törvénybe iktatott eszméi előtt, vagy azokat, akik sárga csillagot kellett viseljenek származásuk miatt!

Az én ellenállásomnak és bárki másénak reális büntetése van, amit türelemmel elszenvedek, de a védettséginek csúfolt “zöld” igazolvány az én szememben egyenértékű a kommunista párttagság piros könyvecskéjével! Inkább sose nyíljanak ki azok az ajtók, amiket ezek az igazolványok kinyitnak, de nem válok soha ennek a világméretű sátáni szemfényvesztésnek a haszonélvezőjévé!

Inkább legyek sárga-csillagos kirekesztettje a mai covid-fasisztáknak, de Lélek és az oltás elutasítása soha nem is volt és nem is lesz egyenértékű!

Azt pedig, hogy ki mivel fizet tudatos döntése nyomán, bízzuk a Mindenség Urára!

 

Árus Csongor László református lelkipásztor

Hegyközszentmiklós, 2022. február 5.

 

Forrás: Facebook

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Gobbi Gizella
Gobbi Gizella
2 ani în urmă

Jézus arra is figyelmeztet, „ne attól félj aki a testet megöli hanem attól a ki a lelket és gyehennára löki”
Mi más a kisérleti lötty mint a transzhumanizmushoz a gyehenna ahol nincs már saját gondolatod se mert nincs lélek benned! Csak héjakká váltok