Aktuális, Belpolitika

Nyomoz a DNA: 4 millió euróért vásároltak lélegeztető gépeket Arafaték, melyek soha nem érkeztek meg Romániába

A covid-terror azontúl, hogy  végrehatói, a kormányokba beejtőernyőzött báb-politikusok nyilván induláskor hatalmas pénzeket kaptak már a p(l)andémia elrendelésére és menedzselésére is, több gyanús üzletnek nyitottak utat Romániában is. Kiderült, hogy miközben a kormány azért jajong, hogy nincs elég intenzív terápiás ágy a covidos betegeknek, aközben hamis szerződéseket számoltak el busás összegekért a vészhelyzet kezelésére kiutalt közpénzekből, olyan orvosi felszerelésekre, melyekből soha egy fecskendő nem jutott a romániai kórházakba.

S mindeközben a hullámzó covidmizéria sátáni maszkabálja alatt egyre-másra tették a pánikkeltő nyilatkozatokat a kormány emberei, miszerint a romániai kórházakban az intenzív terápiás osztályok teljesítőképességük szélére értek, nincs elég lélegeztető gép, elég kórházi ágy, stb.

A Román Számvevőszék (Curtea de Conturi a României) 4 000 000 eurónyi megrendelt, kifizetett ám soha Romániába nem érkezett orvosi felszerelés hollétének kinyomozása miatt kérte a Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) vizsgálatát Raed Arafati egészségügyi államtitkár és beosztottjai ellen, írja a Ştirile Românilor portál.

A romániai számvevőszék hivatali visszaéléssel vádolja Raed Arafat államtitkárt és ennek közvetlen beosztottjait.

Ugyanis közel 4 millió euró tűnt el Arafaték keze között, ezt az összeget soha ki nem szállított lélegeztető gépekre számolták el, a lélegeztető gépeket állítólag egy Dél Koreai és egy svájci cégtől rendelték.

A számvevőszék jelentése szerint Arafat közvetlen beosztottai 2,5 millió dollárral nem tudnak elszámolni, ezt az összeget papíron egy Dél Korea-i cégnek fizették ki még tavaly, 400 lélegeztető gépért, amiből soha egyetlen darab se érkezett meg valójában Romániába.

A számvevőszék a következő személyeket vádolja hivatali visszaéléssel és sikkasztással: Raed Arafat, egészségügyi államtitkár, a SMURD rohammentő-szolgálat vezetője, Nagy Cornelia, az Országos Közbeszerzési Hivatal vezetője és Paul Iamandi tábornok, a Vészhelyzetek Főfelügyelőségének vezetője.

De ez csak az egyik kiderült furcsa üzletelése Arafatnak és csapatának. Nem tudnak elszámolni azzal a közel 2 millió euróval sem, amiből egy svájci cégtől rendeltek 250 lélegeztető gépet és állítólag ki is fizették ezeket. Ezekből sem érkezett meg egyetlen darab sem soha Romániába.

A felsoroltak alapján a Számvevőszék hivatali visszaéléssel és sikkasztással vádolja Arafatot és embereit. A nyomozati dossziét a DNA a 41257 számon iktatta, 2020. szeptember 16 -án.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile