Külpolitika

Orbán Viktor mégsem kínai vakcinával propagandázott? – kiskapuk és kilógó lólábak a vakcina színjátékban

Hogyan léphet be karantén nélkül Izraelbe Orbán Viktor magyarországi kormányfő, ha valóban a kínai vakcinával oltották be? –vetődött fel sokakban a kérdés, mikor a sajtóban megjelent, hogy Orbán  covid-tanácskozásra utazik csütörtökön Izraelbe.

A történet valóban több sebből vérzik, ugyanis a zsidó állam egyszerűen nem fogadja el sem az orosz sem a kínai covid vakcinát, így azokat, akik ezzel oltatták be magukat 14 napos karantén vár, ha Izraelbe mennek.

A magyarországi fideszes pártsajtó természetesen azonnal elkezdte mosdatni a szerecsenyt, azt állítva adott ország kormánytagjai diplomáciai céllal, negatív PCR-teszttel igenis beléphetnek Izraelbe. És akkor megint belefutunk egy ellentmondásba, ugyanis pár nappal ezelőtt lemondta Izraelbe tervezett útját maga Albert Bourla, a Pfizer gyógyszeripari cég elnök-vezérigazgatója, miután kiderült, hogy még nem kapta meg a koronavírus elleni oltás második adagját – írta meg a Jerusalem Post.

Emiatt az a döntés született, hogy az izraeli látogatást pár nappal elhalasztják, de az a közelgő izraeli választások miatt logisztikai nehézségekbe ütközik – írta a Post.

Igencsak érdekes tehát, hogy ha annak a gyógyszergyártó cégnek az igazgatójával, akiktől a vakcinát vásárolják nem tesz kivételt az izraeli kormány (holott bizonyára annak is volt PCR tesztje) és egy fontos tárgyalást elhalasztatnak inkább, vajon hogy lehetséges, hogy Orbán Viktor a frissen kapott kínai vakcinájával lazán, karantén nélkül utazhat Benjamin Netanyahuval egyeztetni?

Valami nem stimmel itt. Vagy Orbán nem kínai vakcinát kapott, vagy teljesen mindegy mit kapott, az egész  vakcina intézkedés nem más mint egy sátáni színjáték…

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile