Aktuális, Külpolitika

Orbán Viktor Üzbegisztánban koszorúzott – persze maszk nélkül

A magyarországi miniszterelnök a taskenti függetlenségi emlékműnél helyezett el egy koszorút üzbegisztáni látogatása során. Orbán Viktort Abdullah Aripov üzbég miniszterelnök fogadta Taskentben.

Az MTI-ben megjelent képek tanúsága szerint már találkozott Abdullah Aripov üzbég miniszterelnökkel, de megkoszorúzott egy taskenti emlékművet is. Mint láthatjuk az egész Magyarországot vesztegzár alá rakó és maszkba kényszerítő Orbán, nem visel maszkot a ceremónia alatt. Úgy látszik, a veszedelmesnek mondott  covid19 esetében is érvényes a Jupiterre és a kisökörre utaló szabad nem szabad  szabály?

 

 

A korábban kiadott tájékoztatás szerint Orbán Viktor megbeszélést folytat Savkat Mirzijojev államfővel a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeiről, de az aktuális világpolitikai kérdések is szóba kerülnek.

A magyar miniszterelnököt egy üzletember-delegáció is elkíséri Üzbegisztánba, melynek tagjai konkrét gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok lehetőségét keresik üzbég partnereikkel. Ezek névsora egyelőre nem publikus s magyarországi médiában.

A tervek szerint Orbán Viktor másnap Turkesztánba utazott volna tovább a Türk Tanács soron következő ülésére, de a kazah szervezők úgy döntöttek, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a csúcstalálkozót online, videokonferencia formájában tartják meg március 31-én.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile