Külpolitika

Orbánék bezárják Magyarországot – egyre feszültebb a közhangulat

Az „egyre csak romló” járványadatokra hivatkozva  újabb szigorításokról határozott csütörtökön a magyar kormány, az intézkedésekről Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter számolt be.

Az „egyre csak romló” járványadatokra hivatkozva  újabb szigorításokról határozott csütörtökön a magyar kormány, az intézkedésekről Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter számolt be. A döntés szerint az óvodák és általános iskolák egyelőre április 7-ig szüneteltetik a tanulást. A középiskolákra, egyetemekre vonatkozó szabályok nem változtak. Március 8. és 22. között bezárnak az üzletek, csak az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, drogériák, benzinkutak maradhatnak nyitva. Ugyanebben az időszakban minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyet.

Két hétre bezárnak a magyarországi edzőtermek is, az igazolt sportolók edzéseit és mérkőzéseit csak zárt kapuk mögött tarthatják meg. Mindenkinek javasolják az otthoni távmunkára való áttérést. A miniszter arról is beszámolt: a személyforgalomban szigorítják a határátlépést. Továbbá mindenhol maszkot kell hordani. A közösségi felületeken megnyilvánuló polgárok véleményéből egyértelműen kiderül, hogy Magyarországon pattanásig feszült a nép hangulata és a lakosság zöme nem hisz a kormánynak az igencsak zavaros és egymásnak ellentmondó covid-mesék kapcsán.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile