Aktuális, Külpolitika

UPDATE: Élő közvetítés New Yorkból, az ENSZ rendkívüli üléséről: Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását kéri az ukrajnai „biolaborok” ügyében (+ DOKUMENTUM)

Update: Ezekben a percekben zajlik New Yorkban az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülése , melyet Oroszország kezdeményezésére hívtak össze, hogy tisztázni próbálják az ukrajnai biológiai laboratóriumok eltitkolt működtetését. KIDERÜL AZ IGAZSÁG? Putyin  igazat mondott, mikor arról beszélt, támadást terveztek az ukrajnai biolaborokban előállított  biológiai fegyverekkel?

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:

Moszkva azt állítja, hogy Washington finanszírozott és ellenőrzött  állítólagos biofegyver-programokat Ukrajnában

Oroszország összehívta az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy megvitassák az Egyesült Államok által támogatott ukrajnai biológiai fegyverekkel kapcsolatos állítólagos programokat.

Washington eleinte tagadta, hogy birtokolna vagy üzemeltetne ilyen biolaborokat az országban, míg Kijev már nem tagadott, de ragaszkodott ahhoz az állításhoz, hogy ezek a létesítmények nem hadi célokat szolgáló  kutatásokat végeznek.

Dmitrij Poljanszkij moszkvai ENSZ-megbízott helyettese péntek hajnalban jelentette be a lépést, mondván, hogy a misszió március 11-re kérte a Biztonsági Tanács csúcstalálkozóját, a védelmi minisztérium tájékoztatójára hivatkozva, amely szerint az Egyesült Államok és a NATO szövetségesei „katonai biológiai programokat” folytattak Ukrajnában.

Az ENSZ biológiai laboratóriumokra vonatkozó megegyezései, melyeket az ukrajnai biológiai laboratóriumok  kivétel nélkül megszegtek itt olvasható:

Az ENSZ biológiai fegyverekre vonatkozó szerződése.

 

Forrás: RT

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile