Aktuális, GREAT RESET, Külpolitika

Oroszországban teljesen betiltják az LMBTQ gender-propagandát

Oroszországban nem csak a gyerekek felé lesz tilos az LMBT propaganda, hanem mindenkinek.

Az LMBT-kapcsolatok népszerűsítését véglegesen betilthatják Oroszországban egy hétfőn az Állami Dumába beterjesztett törvényjavaslat értelmében, amely az ilyen üzeneteket a háborús propagandához és a gyűlöletkeltéshez hasonlítja.
Jelenleg az LMBT “propaganda” Oroszországban csak akkor tilos, ha az a gyermekek ellen irányul, de egyes politikusok keményebb korlátozásokat és büntetéseket követelnek a “családi értékek tagadása” és a “nem hagyományos szexuális kapcsolatok propagálása” miatt.

A törvényjavaslathoz csatolt indoklásban a szerzők azzal érvelnek, hogy az LMBT “propaganda” széles körben elterjedt Oroszországban, és a médián, nyilvános rendezvényeken, streaming szolgáltatásokon és az ilyen kapcsolatok filmekben való ábrázolásán keresztül népszerűsítik.

“Oroszországban a törvényhozás szintjén nem megengedett az öngyilkosság, a kábítószer, a szélsőségesség, a bűnözői magatartás népszerűsítése, mivel ezek negatív és társadalmilag veszélyes jelenségeknek számítanak. Ugyanakkor formálisan mindeddig nem tiltották a családi értékek tagadásának és a nem hagyományos szexuális kapcsolatok propagálását, többek között a filmforgalmazás segítségével” – olvasható a feljegyzésben.

A TÖRVÉNYJAVASLAT SZERZŐI – AKIK KÖZÖTT NEM SZEREPELNEK A KORMÁNYZÓ EGYSÉGES OROSZORSZÁG PÁRT TAGJAI – AZT ÁLLÍTJÁK, HOGY A CSALÁD MINT TÁRSADALMI ÉRTÉK TAGADÁSA, AZ ÚGYNEVEZETT “GYERMEKMENTES” ÉLETMÓD NÉPSZERŰSÍTÉSE, VALAMINT A NEM HAGYOMÁNYOS SZEXUÁLIS KAPCSOLATOK JÓVÁHAGYÁSA ÉS ELISMERÉSE NEMCSAK A GYERMEKEKRE ÉS A FIATALOKRA, HANEM AZ EGÉSZ TÁRSADALOMRA VESZÉLYES, MIVEL “VESZÉLYEZTETI A DEMOGRÁFIA ÉS A JÖVŐBELI GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS KÉRDÉSEIT”.

A törvényjavaslat a jelenlegi jogszabályokat kívánja kiegészíteni azzal, hogy adminisztratív és büntetőjogi felelősséget vezet be az LMBT-üzenetek terjesztéséért az Oroszországi Föderáció bármely demográfiai csoportjában, és megtagadja az ilyen kapcsolatokat népszerűsítő filmek forgalmazási jogait.

“A CSALÁD, AZ ANYASÁG ÉS A GYERMEKKOR A MAGUK HAGYOMÁNYOS, AZ ŐSÖKTŐL ÁTVETT ÉRTELMEZÉSÉBEN OLYAN ÉRTÉKEK, AMELYEK BIZTOSÍTJÁK A NEMZEDÉKEK FOLYAMATOS VÁLTAKOZÁSÁT” – ÍRJÁK A TÖRVÉNYJAVASLAT SZERZŐI, HOZZÁTÉVE, HOGY EZEK “AZ OROSZORSZÁGI FÖDERÁCIÓ SOKNEMZETISÉGŰ NÉPÉNEK MEGŐRZÉSÉNEK ÉS FEJLŐDÉSÉNEK FELTÉTELEI, EZÉRT KÜLÖNLEGES ÁLLAMI VÉDELMET IGÉNYELNEK”.

A törvényhozók megjegyzik, hogy az LMBT-propaganda tilalma nem fosztja meg az orosz állampolgárokat attól a lehetőségtől és jogtól, hogy meghatározzák szexuális preferenciájukat és orientációjukat, és nem teszi lehetővé semmilyen módon a diszkriminációjukat. Ragaszkodnak azonban ahhoz, hogy ezek a kiváltságok “nem adnak jogot arra, hogy az ilyen kapcsolatok nyilvános jóváhagyására törekedjenek” vagy “olyan “új” értékeket terjesszenek, amelyek rejtett veszélyeket hordoznak a társadalomra nézve”.

A múlt hónapban egy hasonló törvényjavaslatot terjesztettek be az Állami Dumába is, amely átszámítva több mint 160 000 dolláros bírságot kíván bevezetni a nem hagyományos szexuális kapcsolatok népszerűsítéséért. Ez azonban nem ment át az első olvasaton.

 

Forrás: Orosz Hírek

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile