Aktuális, Külpolitika

Egy agg marionett-báb az USA elnöke , de vajon kik rángatják a madzagokat? – Joe Biden összeomlott a Fox News riporterének kérdéseitől, mélyponton az amerikai elnök népszerűsége

Leszegett fejjel, kézbe temetett arccal reagált Joe Biden a Fox News riportere által feltett kérdésre.

Kínos jelenetre került sor az amerikai elnök csütörtöki sajtótájékoztatóján, Joe Biden ugyanis elszólta magát és kimondta a nyilvánvalót: utasításokat követ. Joggal merülhet viszont fel a kérdés, mégis ki rángatja dróton az Egyesült Államok elnökét.

 Joe Biden megszólalt a kabuli merényletek kapcsán. Az amerikai elnök elmondta: a 13 amerikai életet követelő halálos támadás nem változtat az evakuációs terveken, az Egyesült Államok a hónap végéig kivonja a csapatait Afganisztánból.

Afgán források szerint összesen több mint 60 ember halt meg, és legalább 140-en megsérültek a csütörtökön végrehajtott két robbantásban és azt azt követő tűzpárbajban. Az áldozatok között gyermekek is vannak. Az öngyilkos merénylők a kabuli Hamid Karzai nemzetközi repülőtér déli részén található Abbey Gate-nél, illetve a közeli Baron Hotel nevű szállodánál robbantottak.A sajtótájékoztatón Peter Doocy, a Fox News riportere is feltette saját kérdését, amire az elnök kissé zavartan reagált.Doocy megkérdezte tőle, hogy vállalja-e a felelősséget az elmúlt hetek eseményeiért – köztük a 13 halálos áldozatot követelő merényletért -, de az elnök nehezen találta a szavakat.Biden elmondta: az eredeti tervek szerint ennek sokkal korábban kellett volna megtörténnie, hiszen az előző amerikai elnök, Trump a tervek szerint már május 1-jén kivonta volna az amerikai csapatokat Afganisztánból.Végül kisebb szóváltásba is keveredtek, a Fox riportere pedig úgy megizzasztotta Bident, hogy az amerikai elnök egy ponton elvesztette a kontrollt, és fejét kezébe temetve, összeomolva hallgatta végig Doocy kérdéseit – írja a Daily Mail.

„Hölgyeim és uraim, adtak nekem egy listát. Az első személy, akinek a felszólítására utasítottak, Kelly O’Donnell volt az NBC-től – mondta az elnök. A kínos elszólás után joggal merül fel a kérdés, hogy vajon milyen háttérhatalom rángatja dróton az Egyesült Államok elnökét.

Biden ezután úgy tűnt, hogy eltért a forgatókönyvtől, amikor az NPR tudósítója, Franco Ordoñez, majd a RealClearNews riportere, Philip Wegmann tehette fel kérdéseit a sajtótájékoztatón, amelyen a Fox News riporterével, Peter Doocyval is szóváltásba keveredett. Ezzel azonban már nem tudta semmissé tenni a sajtótájékoztató elején elhangzott állítását, amelynek nyomán joggal merül fel a kérdés: vajon ki irányítja az Egyesült Államok elnökét?

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile