Aktuális

Proteste violente în Olanda din cauza reintroducerii carantinei: Devine din ce în ce mai clar că serul experimental covid nu funcționează. 85% din populaţia adultă este vaccinată, în ultima lună numărul infecţiilor a crescut zilnic

Proteste violente în Olanda, prima ţară din Vestul Europei care reintroduce carantina. La Haga, manifestanţii au aruncat cu pietre, artificii şi…biciclete în forţele de ordine.

Oamenii legii au ripostat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă şi au făcut mai multe arestări. Conform noilor reglementări, din această seară în Olanda toate restaurantele, barurile şi supermarketurile se închid la ora 20, iar mall-urile şi magazinele non-esenţiale la ora 18.

Răscoală la Haga după ce țara a intrat din nou în carantină în ciuda vaccinării a peste 80% din populație și a instituirii „certificatului verde”, transmite Daily Mail, care oferă și imaginile din acest articol. De asemenea, în baza articolul puteți vedea în grafice cum stă situația vaccinării și infectării în Olanda, conform ourworldindata.org.

Premierul olandez Mark Rutte a anunțat vineri reintroducerea unor restricții antiepidemice timp de cel puțin trei săptămâni pentru a face față creșterii la niveluri record a numărului cazurilor de COVID-19 , transmite AFP citată de Agerpres.

”Virusul este peste tot, în toată țara, în toate sectoarele și la toate vârstele (…) Din fericire, marea majoritate a populației este vaccinată, altfel dezastrul din spitale ar fi fost incalculabil în acest moment”, a declarat stupid Rutte la o conferință de presă, în timp manifestanți anti-restricții protestau la Haga. Ăn ciuda temperaturii reduse, Poliția a împrăștiat manifestanții folosind tunuri cu apă, „pentru sănătatea lor”.

El le-a cerut cetățenilor să nu primească acasă mai mult de patru persoane în vizită și să intre în telemuncă, acolo unde este posibil.

Printre măsurile decise, prezentate de guvernul olandez ca ”lockdown parțial”, se numără închiderea barurilor, restaurantelor și magazinelor esențiale la ora 20:00, iar a celor neesențiale la ora 18:00. Manifestațiile sunt interzise și stadioanele vor fi închise publicului. Școlile rămân totuși deschise.

Rămâne obligatoriu certificatul verde (vaccinare, test negativ sau trecerea prin boală) pentru accesul în restaurante, baruri, cinematografe, hoteluri, în general peste tot în spațiile închise.

Țară cu circa 17 milioane de locuitori, Olanda a avut înregistrat vineri 16.364 de noi cazuri de COVID-19. Spitalele au avertizat că nu vor reuși să treacă iarna cu bine în condițiile sanitare actuale.

Acest vârf de infectări survine în pofida faptului că 82% dintre olandezii cu vârste de peste 12 ani sunt vaccinați anti-COVID-19 cu schema completă.

Carantina parţială se va încheia peste trei săptămâni. Deşi 85% din populaţia adultă este vaccinată, în ultima lună numărul infecţiilor a crescut zilnic.

 

https://www.youtube.com/watch?v=1vUJKgtinvg

 

 

Sursa: ActiveNews 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile