Aktuális, Külpolitika

Putyin szerint a Nyugat feláldozható anyagként használja az ukránokat

A nyugati országok cinikus módon ukránok millióit használják feláldozható anyagként geopolitikai játszmáikban és Oroszország fejlődésének megfékezésére tett kísérleteikben – mondta Vlagyimir Putyin elnök a Külföldi Hírszerző Szolgálat (SZVR) központjában a hírszerzés 100. évfordulója alkalmából tartott beszédében. – írja az Orosz Hírek

“AZ ÚGYNEVEZETT KOLLEKTÍV NYUGAT … TETTEIBEN ABBÓL INDUL KI, HOGY A LIBERÁLIS GLOBALIZMUS MODELLJÜKNEK NINCS ALTERNATÍVÁJA. ÉS EZ A MODELL – NEVEZZÜK A DOLGOKAT A NEVÜKÖN – MÉG MINDIG A NEOKOLONIALIZMUSNAK UGYANAZ A FRISSÍTETT VÁLTOZATA, EGY AMERIKAI TÍPUSÚ VILÁG, EGY OLYAN VILÁG A KIVÁLASZTOTT KEVESEK SZÁMÁRA, AHOL MÁSOK JOGAIT EGYSZERŰEN LÁBBAL TIPORJÁK” – MONDTA AZ ELNÖK.

A közel-keleti országok és népek, valamint a világ más régióinak sorsát idézve, rámutatott, hogy a nyugati országok ma ugyanezt teszik az ukránokkal.

Putyin szerint az Oroszország visszaszorítására tett kísérletek mögött az a törekvés áll, hogy megakadályozzák, hogy Oroszország a szükséges ütemben és a hagyományos értékek alapján fejlődjön.

“MIFÉLE ELSZIGETELÉS EZ? EZ CSAK EGY HARC OROSZORSZÁGGAL” – HANGSÚLYOZTA AZ OROSZ ELNÖK.

Putyin azt is mondta, hogy a Nyugat csapdába esett, mert nem elemezte a világban kialakult helyzetet, és nem látta, hogy befolyása gyengül.

“A Nyugat megpróbál figyelmen kívül hagyni egy kényelmetlen valóságot, a többpólusú világrend kialakulását <…> gyakorlati politikájában egyetlen cél vezérli őket: a dominanciájuk megőrzése minden lehetséges eszközzel” – magyarázta Putyin.

Meggyőződése, hogy ez arról tanúskodik, hogy nem hajlandóak “szembenézni az igazsággal”, és ennek következtében növeli a meggondolatlan lépések kockázatát.

Oroszországnak a maga részéről sok hasonlóan gondolkodó ember van a világon: olyan országok, amelyek a multilateralizmuson alapuló saját útjukat akarják járni – zárta az államfő.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile