Aktuális, Külpolitika, Tények mögött a lényeg

Putyinéknak igazuk volt! – Hunter Biden valóban segítette milliós finanszírozásokkal a halálos kórokozók kutatására szakosodott amerikai vállalkozót Ukrajnában

Úgy tűnik, Putyinéknak mégis igazuk volt, mikor azzal vádolták meg az ukrán kormányt, hogy területükön titkos, amerikai laboratóriumokat működtetnek, melyekben évek óta veszélyes biológiai fegyverekkel kísérleteznek, lásd ebola, pestis, madárinfluenza, COVID19, stb.

Az USA jelenlegi elnökének fia, Hunter Biden segített ugyanis milliós finanszírozásokkal egy, a halálos kórokozók kutatására szakosodott amerikai vállalkozót Ukrajnában – derül ki azokból  laptop e-mailekből, melyeket Hunter Biden egy részeg orgia során elvesztett s melyen levő  adatok kiszivárogtak a sajtóba, s ez újabb kérdéseket vet fel az akkori alelnök, jelenlegi elnök botrányhős fiával kapcsolatban.

  • Az orosz kormány csütörtökön sajtótájékoztatót tartott, amelyben azt állította, hogy Hunter Biden segített finanszírozni egy amerikai katonai „biofegyverekkel” kapcsolatos kutatási programot Ukrajnában.
  • A vádakat azonban szemenszedett propagandafogásnak bélyegezték, hogy igazolják Vlagyimir Putyin elnök ukrajnai invázióját, és ellentéteket szítanak az Egyesült Államokban.
  • De a DailyMail.com által Hunter elhagyott laptopjáról kapott e-mailek és levelezések azt mutatják, hogy az állítások igazak lehetnek
  • Az e-mailek azt mutatják, hogy Hunter több millió dolláros finanszírozást biztosított a Metabiota számára, a Védelmi Minisztériumnak a világjárványt okozó betegségek kutatására szakosodott vállalkozója számára.
  • Bemutatta a Metabiotát egy állítólagos korrupt, ukrán gázipari cégnek, a Burisma-nak is egy „tudományos projektben”, amely magas biológiai biztonsági szintű ukrajnai laboratóriumokat foglal magában. 
  • Az elnök fia és kollégái 500 000 dollárt fektettek be a Metabiotába a Rosemont Seneca Technology Partners cégükön keresztül. 
  • Több millió dolláros finanszírozást gyűjtöttek össze a cégnek befektetési óriásoktól, köztük a Goldman Sachstól 

Moszkva állítása, miszerint Hunter Biden segített finanszírozni egy amerikai katonai „biofegyverekkel” kapcsolatos kutatási programot Ukrajnában, legalábbis részben igaz – derült ki a kizárólag a DailyMail.com által szerzett új e-mailekből.

A kokainfüggő, pedofil szexbotrányairól elhíresült Hunter Biden szerepe és egyáltalán jelenléte az ukrajnai biológiai laboratóriumok működtetőinek vezérgárdájában mai napig nem tisztázott.

Az Orosz Nukleáris, Biológiai és Vegyi Védelmi Erők parancsnoka azt állította, hogy létezik „kölcsönhatási rendszer az amerikai kormányhivatalok és az ukrán biológiai objektumok között”, és rámutatott, hogy „az ilyen tevékenységeket a jelenlegi amerikai vezetéshez közel álló struktúrák finanszírozzák, különösen a Rosemont Seneca befektetési alap, amelynek vezetője Hunter Biden.

Hírszerzési szakértők szerint az orosz katonai vezető állításai pimasz propagandafogásnak bizonyultak, amellyel igazolták Vlagyimir Putyin elnök ukrajnai invázióját , és viszályt szít az Egyesült Államokban.

De Hunter elhagyott laptopjáról érkezett e-mailek azt mutatják, hogy több millió dolláros finanszírozást biztosított a Metabiota számára, a Védelmi Minisztériumnak, a védelmi minisztérium alvállalkozójának, amely a biofegyverként használható, járványt okozó betegségek kutatására szakosodott.

Bemutatta a Metabiotát egy állítólagos korrupt ukrán gázipari cégnek, a Burisma-nak is, egy „tudományos projektben”, amely magas szintű biológiai biztonsági szinttel foglalkozik Ukrajnában.

És bár a Metabiota látszólag egy orvosi adatokkal foglalkozó cég, az alelnöke 2014-ben e-mailt írt Hunternek, amelyben leírta, hogyan tudnák „megerősíteni Ukrajna kulturális és gazdasági függetlenségét Oroszországtól” – ami egy biotechnológiai cég szokatlan célja.

Az orosz kormány csütörtökön sajtótájékoztatót tartott, amelyben azt állította, hogy Hunter Biden segített finanszírozni egy amerikai katonai biofegyver-kutatási programot Ukrajnában. De a DailyMail.com által Hunter elhagyott laptopjáról kapott e-mailek és levelezések azt mutatják, hogy az állítások igazak lehetnek

A Metabiota a Védelmi Minisztérium alvállalkozója, amely a biofegyverként használható, pandémiát okozó betegségek kutatására szakosodott.

A Metabiota a Védelmi Minisztérium alvállalkozója, amely a biofegyverként használható, pandémiát okozó betegségek kutatására szakosodott.

2014 áprilisában a Metabiota alelnöke, Mary Guttieri feljegyzést írt Hunternek, amelyben felvázolta, hogyan tudnák „megerősíteni Ukrajna kulturális és gazdasági függetlenségét Oroszországtól”. „Nagyon köszönöm, hogy időt szakított az intenzív időbeosztásból, hogy találkozzon Kathyvel [Dimeo, a Metabiota ügyvezetője] és én kedden. Nagyon élveztük a beszélgetésünket” – írta Guttieri

2014 áprilisában a Metabiota alelnöke, Mary Guttieri feljegyzést írt Hunternek, amelyben felvázolta, hogyan tudnák „megerősíteni Ukrajna kulturális és gazdasági függetlenségét Oroszországtól”. „Nagyon köszönöm, hogy időt szakított az intenzív időbeosztásból, hogy találkozzon Kathyvel [Dimeo, a Metabiota ügyvezetője] és én kedden. Nagyon élveztük a beszélgetésünket” – írta Guttieri

Négy nappal Guttieri 2014. áprilisi e-mailje után Vadym Pozharskyi, a Burisma ügyvezetője írt Hunternek, és felfedte, hogy az akkori alelnök fia egy „tudományos projektet” indított, amelyben Burisma és Metabiota vett részt Ukrajnában. „Kérjük, találjon néhány kezdeti pontot, amelyeket meg kell vitatni, hogy elemezze ennek a projektnek a potenciálját, ahogyan Ön „Tudományos Ukrajna” projektet nevez” – írta Pozharskyi.

Négy nappal Guttieri 2014. áprilisi e-mailje után Vadym Pozharskyi, a Burisma ügyvezetője írt Hunternek, és felfedte, hogy az akkori alelnök fia egy „tudományos projektet” indított, amelyben Burisma és Metabiota vett részt Ukrajnában. „Kérjük, találjon néhány kezdeti pontot, amelyeket meg kell vitatni, hogy elemezze ennek a projektnek a potenciálját, ahogyan Ön „Tudományos Ukrajna” projektet nevez” – írta Pozharskyi.

A kormány kiadási nyilvántartásai szerint a Védelmi Minisztérium 18,4 millió dolláros szerződést írt alá a Metabiotának 2014 februárja és 2016 novembere között, amelyből 307 091 dollárt különítettek el „ukrajnai kutatási projektekre”

A DailyMail.com által áttekintett e-mailek és védelmi szerződések adatai arra utalnak, hogy Hunter kiemelkedő szerepet játszott abban, hogy a Metabiota el tudja végezni a kórokozók kutatását az orosz határtól néhány száz mérföldre.

Vadym Pozharskyi Burisma tanácsadó (a képen). „Ha jól tudom, a Metabiota a DoD B&V [Black & Veatch] fő kapcsolattartójának alvállalkozója volt” – írta 2014-ben egy e-mailben.

 

Vadym Pozharskyi Burisma tanácsadó

A projekt Ukrajna nemzetbiztonsági kötelezettségévé vált, amikor az orosz erők a múlt hónapban megszállták az országot.

A Metabiota Ukrajnában dolgozott a Black & Veatch-nél, egy amerikai védelmi vállalkozónál, amely szoros kapcsolatban áll katonai hírszerző ügynökségekkel, és amely biztonságos laboratóriumokat épített Ukrajnában, amelyek gyilkos betegségeket és biofegyvereket elemeztek.

A hónap elején amerikai tisztviselők figyelmeztették a kongresszust, hogy „az orosz erők megpróbálhatják megszerezni az irányítást” e „biológiai kutatólétesítmények” felett, ami félelmet kelt, hogy halálos, sőt mesterséges kórokozók kerülhetnek orosz kézbe.

Hunter és munkatársai a Rosemont Seneca Technology Partners (RSTP) befektetési cégénél rutinszerűen dollármilliókat gyűjtöttek technológiai cégeknek, remélve, hogy a cégek fellendülnek, és vagyont szereznek nekik.

A Metabiota volt az egyik ilyen cég. Hunter és kollégái közötti e-mailek izgatottan vitatják meg, hogy az orvosi adatok vállalati megfigyelése hogyan válhat elengedhetetlen eszközzé a kormányok és a fertőző betegségek kitörésének észlelésére törekvő vállalatok számára.

Az elnök fia és kollégái 500 000 dollárt fektettek be a Metabiotába a Rosemont Seneca Technology Partners cégükön keresztül.

Több millió dolláros finanszírozást gyűjtöttek össze a cégnek befektetési óriásoktól, köztük a Goldman Sachstól.

Az e-mailek azonban azt mutatják, hogy Hunter különösen részt vett a Metabiota ukrajnai műveleteiben.

 

PDF formátumban ITT.

 

Hunter a befektetőknek írt prezentációiban azt állították, hogy nemcsak finanszírozást szerveztek a cégnek, hanem segítettek is „új ügyfeleket szerezni”, többek között „a Metabiota esetében kormányzati ügynökségeket”.

Üzlettársával, Eric Schwerinnel még 2014 áprilisában megbeszélték, hogy albérletbe adják irodahelyiségeiket a cégnek – derül ki e-mailjeikből.

Abban a hónapban a Metabiota alelnöke, Mary Guttieri feljegyzést írt Hunternek, amelyben felvázolta, hogyan tudnák „megerősíteni Ukrajna kulturális és gazdasági függetlenségét Oroszországtól”.

 

Tudomány és Technológiai Központ Ukrajnában. Dr. Mary Guttieri középen.

 

„Nagyon köszönöm, hogy időt szakított az intenzív időbeosztásból, hogy találkozzon Kathyvel [Dimeo, a Metabiota ügyvezetője] és én kedden. Nagyon élveztük a beszélgetésünket” – írta Guttieri.

 

Dr. Mary Guttieri …
… és színes karierrje.

 

„Az ígéretnek megfelelően elkészítettem a mellékelt feljegyzést, amely áttekintést ad a Metabiotáról, az ukrajnai szerepvállalásunkról, valamint arról, hogy miként tudjuk potenciálisan kihasználni csapatunkat, hálózatainkat és koncepcióinkat Ukrajna Oroszországtól való kulturális és gazdasági függetlenségének megerősítésére, valamint a folyamatos integrációra. nyugati társadalom.

 

Sam Faddis, a CIA egykori magas rangú tisztje, aki Hunter laptopján átnézte az e-maileket, azt mondta a DailyMail.com-nak, hogy az ajánlat Ukrajna függetlenségének megerősítésére furcsa volt egy biotechnológiai vezető számára.

„Felveti a kérdést, hogy mi ennek a vállalkozásnak a valódi célja? Nagyon furcsa – mondta.

Az elnök fia és kollégái 500 000 dollárt fektettek be a Metabiotába a Rosemont Seneca Technology Partners cégükön keresztül. Több millió dolláros finanszírozást gyűjtöttek össze a cégnek befektetési óriásoktól, köztük a Goldman Sachstól

Guttieri vezető szerepet töltött be a Metabiota ukrajnai műveleteiben, 2016 októberében találkozott más vállalatvezetőkkel, valamint amerikai és ukrán katonai tisztviselőkkel, hogy megvitassák a „különösen veszélyes fertőző betegségek, köztük a zoonózisos betegségek felügyelete és megelőzése terén folytatott együttműködést Ukrajnában és a szomszédos országokban”. Az ukrajnai Tudományos és Technológiai Központ 2016-os jelentése.

Hunter akkoriban az ukrán Burisma gázipari cég igazgatótanácsának tagja volt, amely a korábbi vezető kormányzati tisztviselő és az állítólagos korrupt milliárdos Mikolaj Zlocsevszkij tulajdonában volt.

Négy nappal Guttieri 2014. áprilisi e-mailje után Vadym Pozharskyi, a Burisma ügyvezetője írt Hunternek, és felfedte, hogy az akkori alelnök fia egy „tudományos projektet” indított, amelyben Burisma és Metabiota vett részt Ukrajnában.

„Kérjük, találjon néhány kezdeti pontot, amelyet meg kell vitatni, hogy elemezhessük ebben a projektben, ahogyan Ön „Tudományos Ukrajna” projektben rejlik” – írta Pozharskyi.

„Ha jól tudom, a Metabiota a DoD B&V [Black & Veatch] fő kapcsolattartójának alvállalkozói szerződése volt.

„Milyen partnerséget keres a Metabiota Ukrajnában?

Potenciális kijevi nem kormányzati szereplőtől? Újjáépítette a kapcsolatokat az ukrajnai minisztériumokkal, és ennek alapján visszaállítja a B&V finanszírozását? Vagy partnerséget keresnek az ukrajnai projektek menedzselésében, az itteni kormányzati intézményekkel való PR-ben, a projektek finanszírozásában?

Faddis a DailyMail.com-nak elmondta, hogy az a kísérlet, hogy Metabiota partnerséget alakítson ki Burismával, zavarba ejtő és aggasztó kinyilatkoztatás volt.

„Apja az Egyesült Államok alelnöke volt, és az Ukrajnával fenntartott kapcsolatokért volt felelős. Akkor miért volt Hunter nemcsak egy gyanús ukrán gázipari cég igazgatótanácsában, hanem egy biofegyver-kutatással foglalkozó céggel is összekötötte őket? – mondta Faddis.

„Ez egy nyilvánvaló orosz propagandakísérlet ennek kihasználására. De ez nem változtat azon a tényen, hogy úgy tűnik, van valami, amit itt fel kell fedezni.

„A DoD álláspontja az, hogy itt nincs semmi aljas, ez egy korai világjárvány-előrejelző kutatás. Nem tudjuk biztosan, hogy csak ennyi történt.

De a kérdés továbbra is fennáll: miért van Hunter Biden ennek az egésznek a közepén? 

Miért az alelnök kegyvesztett fia áll ennek a középpontjában – az a fickó, akinek nincsen köülönös tehetsége, képesítése,  képességei, és kokainfüggő?

Pozharsky Hunternek írt e-mailjében elmondta, hogy korábbi munkahelyén, mint ukrán kormánytisztviselő, korábban találkozott már ilyen biológiai kutatási projektekkel, és azt állította, hogy a B&V „hasonló vagy ugyanazon projekteken” dolgozott, mint a Metabiota számára javasolt szerződés.

A kormány kiadási nyilvántartása szerint a Védelmi Minisztérium 18,4 millió dolláros szerződést írt alá a Metabiotának 2014 februárja és 2016 novembere között, amelyből 307 091 dollárt különítettek el „ukrajnai kutatási projektekre”.

Az Egyesült Államok Védelmi Veszélyek Csökkentő Ügynöksége (DTRA) szintén megbízta a B&V-t 2010-ben az ukrajnai Odesszában egy 3. szintű biológiai biztonsági laboratórium felépítésével, amely „továbbfejlesztett felszerelést és képzést biztosított a különösen veszélyes kórokozók hatékony, biztonságos és biztonságos azonosításához” – olvasható a cég sajtójában. kiadás.

Az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztériuma szerint az ilyen laboratóriumokat „a levegőn keresztül terjedő és potenciálisan halálos fertőzéseket okozó fertőző ágensek vagy toxinok tanulmányozására használják”.

Egyike a szerződéseknek amit az USA Hadügy Minisztériuma és a Metabiota kötött.

 

A B&V 2012-ben további ötéves, 85 millió dolláros szerződést kapott.

A Metabiota és a védelmi minisztérium közötti szoros kapcsolatok másik jeleként Hunter RSTP üzleti partnere, Rob Walker kijelentette, hogy “egy barátja felveszi a kapcsolatot a DoD-vel a mélyponton”, hogy bebizonyítsa a vállalat jóhiszeműségét a legjobb leendő befektetőknek. A Goldman Sachs és a Morgan Stanley 2014 októberében

A Metabiota és a védelmi minisztérium közötti mély kapcsolatok másik jeleként Hunter RSTP üzleti partnere, Rob Walker azt mondta, hogy “egy barátja felveszi a kapcsolatot a DoD-vel a mélyponton”, hogy bebizonyítsa a cég jóhiszeműségét a legjobb leendő befektetőknek. A Goldman Sachs és a Morgan Stanley 2014 októberében.

Az RSTP a Rosemont Capital leányvállalata volt, egy befektetési társaság, amelyet Hunter és John Kerry volt külügyminiszter mostohafia, Chris Heinz alapított 2009-ben.

A Metabiota szoros kapcsolatban áll a Wuhani Virológiai Intézettel (Wuhan Institute of Virology, WIV), amelyről feltételezik, hogy a COVID-19 kitörésének forrása.

A WIV az ellentmondásos „funkciószerzési” kutatások hotspotja volt, amelyek szupererős vírusokat hozhatnak létre.

Kínai tudósok funkciókutatást végeztek a koronavírusokkal kapcsolatban a WIV-en, az Egyesült Államok által támogatott EcoHealth Alliance szervezettel együtt, amely azóta a COVID-19 világjárvány óta intenzíven vizsgálja a koronavírus-kutatást.

A vuhani intézet, a Metabiota és az EcoHealth Alliance kutatói 2014-ben közösen publikáltak egy tanulmányt a denevérek által okozott fertőző betegségekről Kínában, amely megjegyzi, hogy a WIV-nél teszteket végeztek.

A lap egyik munkatársa Shi Zhengli, az Újonnan Felbukkanó Fertőző Betegségek Központjának WIV igazgatója, akit a laboratóriumban a denevérek koronavírus-kutatásában betöltött központi szerepe miatt „denevér hölgynek” tituláltak.

A Metabiota 2014 óta az EcoHealth Alliance hivatalos partnere a weboldala szerint.

Forrás: DailyMail alapján

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile