Társadalom

Részletek az oneşti-i túszdrámáról

Véres túszdráma rázta meg a romániai közvéleményt, egy férfi hétfőn március 1-én, túszul ejtett, majd meggyilkolt két másik férfit egy oneşti-i tömbházlakásban.

Az oneşti-i kettős gyilkosság ügyében az hozott kedvezőtlen fordulatot, hogy miután a rendőrségi tárgyalónak többórás munka nyomán sikerült úrrá lennie a helyzeten, az egyik túszul ejtett személy rátámadt az agresszorra, mire az több késszúrást mért áldozataira – nyilatkozta kedden az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi nyomozó részlegének helyettes vezetője.

A tragédia előzményei a következők. Az elkövetőt, egy 68 éves férfit és családját évekkel korábban kilakoltatták a tömbházlakásukból, mivel a felesége sikkasztott egykori vállalatától. Az elkobzott ingatlannal 2008-ban kártalanította a bíróság a vállalatot, amelytől a túszejtő felesége jelentős összeget sikkasztott el. A szóban forgó vállalat hétfőn két munkást küldött a lakásba, hogy elkezdjék ott a felújítási munkálatokat. Azonban a korábbi tulajdonos késekkel felfegyverkezve behatolt a lakásba, megkötözte a munkásokat, majd értesítette a rendőrséget a túszejtésről. A túszok szabadon bocsátásért cserében a lakást követelte vissza.

Egy rendőrségi túsztárgyaló négy órán át próbálta meggyőzni a túszok elengedéséről. A rohamrendőrség csak akkor hatolt be a lakásba, amikor segélykiáltásokat hallott bentről. Ekkor azonban már mindkét munkást leszúrta. Egyikük a helyszínen, a másikuk pedig  a kórházba szállítás közben meghalt.

A rendőrök többször rálőttek a túszejtőre, akit végül súlyos sebesülésekkel szállították kórházba. A rendőrség őrizetbe vette a túszejtő feleségét is, akit cinkossággal gyanúsítanak.

Mint a tragédia után kiderült, a rendőrségi tárgyaló révén úgymond „ellenőrzés alá került a helyzet”, ám 16 óra 55 perckor kedvezőtlen fordulat állt be, mert az egyik áldozat, elvesztette higgadtságát és megpróbált rátámadni a túszejtőre, mire az többször kést mártott  a foglyul  ejtett munkásokba. Ekkor a rendőrség betörte az elbarikádozott bejárati ajtót, de a két túsz életét már nem sikerült megmenteni.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile