Aktuális, Magazin

Románia lesz a második EU-tagállam, amely saját műholdat indít

Románia az első román műholdat állítja pályára. Románia Franciaország után az EU-ban a második ország, amely elindítja saját műholdját.

A Román Kozmonauta és Repüléstechnikai Szövetség (ARCA) 2021 júniusában indítja útjára az első román műholdat, amelynek teljes rakétáját Romániában tervezték és építették.

Az ARCA eddig két sztratoszférikus rakétát, négy nagy méretű sztratoszférikus léggömböt, köztük egy klaszter típusú léggömböt indított útjára, és két kormányzati szerződést kapott a román kormánnyal, illetve szerződés kötött az Európai Űrügynökséggel.

Az indítócsapat hivatalos megerősítést kapott a légi-tengeri hadműveleti terv végrehajtásának megkezdéséről, azzal a céllal, hogy elindítsák az EcoRocket-t a Fekete-tengeren.

Az ARCA nonprofit szervezet az EcoRocket elindításával el akarja nyerni az Európai Bizottság által felajánlott 10 millió eurós díjat. A díj célja, hogy ösztönözze az európai repülőgépipart műholdas indítórakéták építésére, alacsony környezeti hatással és alacsony indítási költséggel.

( Forrás: iQool.ro )

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Gyulai Sandor
Gyulai Sandor
3 ani în urmă

Mi lehet a cél a műhold pájára állitassal?? Kit akarnak megfigyelni?

Telefon
723858058