Aktuális, Belpolitika

Románia nem kért a Green Pass nevű náci-bárca meghosszabbításából: A román szenátus az EU ellen szavazott, az EU-s covidnáciknak azonban szükséges a Green Pass meghosszabítása míg a covid-oltás kísérleti stádiumban van

Románia azon kevés EU-s államok egyike, ahol már  a politikum zöme  is elutasítja COVID-terrorizmus törvénytelen, esztelen, orvosilag nem alátámasztott rendelkezéseit.

A román szenátus úgy döntött, hogy az EU többsége ellen szavaz, amely az oltási bizonyítvány további egy évvel meghosszabbításáról döntött.

A román szenátorok indoklása az volt, hogy az Európai Bizottság által javasolt 1 éves időtartam indokolatlan, értelmetlen és hosszú, tekintettel arra, hogy a jelenlegi vakcinák nem fedik le az állítólagos  (ám hivatalosan és dokumentálva sosem izolált) „új vírustörzseket”, és jövőre más törzsek is megjelenhetnek. A Román Szenátus ugyanakkor azt javasolta, hogy a tanúsítvány felhasználásának határideje ne haladja meg a 2022. június 30-át.

Romániában a lakosság zöme nem volt hajlandó beoltatni magát a kísérleti mRNS szérummal és folyamatosan tiltakoztak a COVID-terrorizmus ellen. Márciusban a romániai “vakcina központok” 99 százalékát bezárták
A román lakosság zöme szerencsére ellentmondott a sátáni COVID projektnek, azonban a “protokoll” rémségek itt is több ezer áldozatot követeltek a covid-terror miatt

A Szenátus úgy döntött, hogy az oltási bizonyítvány további egy évvel történő meghosszabbítása nem helyénvaló, és kérte, hogy ezt a véleményt továbbítsák az európai intézményeknek a hosszabbítás elfogadásáról szóló európai szavazás keretében. Így a június 21-i Hivatalos Közlönyben a román szenátus két határozata jelent meg, június 15-i keltezéssel

Ezek egyike a Covid-vírus elleni oltásra, vizsgálatra és gyógyításra vonatkozó interoperábilis tanúsítványok kiadásának, ellenőrzésének és elfogadásának keretéről szóló (EU) 2021/954 rendelet módosításáról szóló európai parlamenti és tanácsi rendeletre irányuló javaslatról szóló határozat volt. 19 (Covid digitális tanúsítvány) a Covid-19 világjárvány idején a tagállamok területén legálisan tartózkodó vagy legálisan tartózkodó harmadik országbeli állampolgárokra vonatkozóan.

„A román szenátus megállapítja, hogy az (EU) 2021/954 rendeletet módosító európai parlamenti és tanácsi rendeletre irányuló javaslat tiszteletben tartja a szubszidiaritás és az arányosság elvét. A román szenátus úgy ítéli meg, hogy az Európai Bizottság által javasolt 1 éves időszak a 2021/954/EU rendelet 3. cikkében előírt alkalmazási időszak meghosszabbítására hosszú, tekintettel arra, hogy a jelenlegi vakcinák nem terjednek ki a új keringő törzsek, és amíg más törzsek nem jelennek meg a jövőben” – áll a Szenátus által elfogadott dokumentumban. A parlamenti fórum ugyanakkor az egészségügyi bizottság álláspontja szerint azt javasolja, hogy a jelentkezési határidő ne haladja meg a 2022. június 30-át.

Szabadon utazás joga! 

A Szenátus második határozata az oltásokra, a vizsgálatokra és a COVID-re vonatkozó interoperábilis tanúsítványok kiadásának, ellenőrzésének és elfogadásának keretrendszeréről szóló (EU) 2021/953 rendelet módosításáról szóló európai parlamenti és tanácsi rendeletre irányuló javaslatról szólt. 19 (EU digitális tanúsítvány a Covid számára), a szabad mozgás megkönnyítése érdekében a Covid-19 világjárvány idején. A szenátorok ebben a dokumentumban megállapították, hogy a szabályozás tiszteletben tartja a szubszidiaritás és az arányosság elvét, és nagyra értékelték, hogy a minőségi antigéntesztek is bekerültek azok közé a teszttípusok közé, amelyek alapján vizsgálati tanúsítvány adható ki.

Hogyan szavazott Iohannis?

A román szenátusi döntésnek most nincs hatása – mondja lapunknak Maria Grapini EP-képviselő. Az Európai Tanács június 13-án szavazott, a Szenátus pedig június 15-én fogadta el a határozatokat, a Hivatalos Közlönyben csak június 21-én jelent meg. „Ezt a döntést, mint az ország álláspontját, Románia elnökének, Klaus Iohannisnak kellett volna adnia, aki az Európai Tanácsban minket képvisel. A rendelet az Európai Tanácstól egyelőre visszakerült a Parlamenthez, ami azt jelenti, hogy a Tanács elfogadta a rendeletet. Nem tudjuk, hogy Románia elnökének milyen pozíciója volt az Európai Tanácson, mert soha nem kommunikál, pedig kötelező. Ma (szerdán) szavazzák meg az Európai Parlamentben a zöld bizonyítvány további egy évvel meghosszabbításáról szóló rendeletet. A LIBE bizottság megszavazta a meghosszabbítást, mert csak 11-en voltunk, velem együtt. akik nemmel, 50-en pedig igennel szavaztak. És többségi százalékban, ami átmegy a LIBE szakbizottságban, az átmegy a Parlament plenáris ülésén is” – mondta Maria Grapini EP-képviselő.

Az EP többségi szavazataránnyal megszavazta az EU-s védettségi igazolványok érvényességének meghosszabbítását.

Annak biztosítására, hogy az uniós állampolgárok élhessenek jogukkal az Európai Unión belüli szabad mozgáshoz, az Európai Parlament hozzájárult a koronavírus elleni védettséget igazoló tanúsítványok június 30-án lejáró érvényességének egyéves meghosszabbításához – közölte az uniós parlament csütörtökön.

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén 453 szavazat, 119 ellenszavazat, és 19 tartózkodás mellett elfogadott megállapodás szerint az uniós védettségi igazolványok érvényességének meghosszabbítása mellett a vonatkozó jogszabályi változások azt is lehetővé teszik a tagországok számára, hogy új típusú antigén-teszteken alapuló vizsgálati tanúsítványokat állítsanak ki.

A képviselők hangsúlyozták, a tagállamoknak kerülniük kell a védettségi igazolvány birtokosai szabad uniós mozgásának indokolatlan korlátozásait. Ha mégis utazási korlátozások bevezetésére lenne szükség, azoknak arányosnak kell lenniük, és bevezetésük az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legfrissebb tanácsainak figyelembevételével történhet meg.

A jogszabály szerint az Európai Bizottságnak hat hónappal az igazolványok érvényességének meghosszabbítása után értékelnie kell, hogy a vonatkozó rendelet fenntartása szükséges-e, és továbbra is arányos-e. A képviselők hangsúlyozták: a rendelet alkalmazásának időtartamának a lehető legrövidebbnek kell lennie, és amint azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi, hatályon kívül kell helyezni.

A koronavírus elleni védettséget igazoló uniós tanúsítványt létrehozó, jelenleg hatályos rendeletet 2021. június 14-én fogadták el. Az Európai Bizottság február 3-án javasolta a rendelet érvényességének meghosszabbítását egy évvel, azaz 2023. június 30-ig. Nyilvánvaló, hogy arra játszanak, hogy ameddig a kísérleti mRNS szérum kísérleti stádiumban van, ne töröljék el a covidbárcákat, ugyanis abba a pillanatba rájuk omlik az egész COVID HAZUGSÁG.

A rendelet az Európai Unió Tanácsának jóváhagyását követően lép hatályba.

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile